2024. április 24. - György

Csalásvád babaügyben

A Los Angeles-i Legfelső Bíróságnak beadott keresetében a Troll Company, az ikonként ismert, kócos Good Luck Troll baba jogainak dán tulajdonosa azt sérelmezi, hogy a DIC Entertainment Corporation csalárdul szerezte meg a Troll licenc jogait - eltitkolva
2007. október 31. szerda 16:23 - Hírextra

"Az eset rendkívül egyszerű" - állítja a Troll Company ügyvédje, Patricia L. Glaser, a Christensen, Glaser, Fink, Jacobs, Weil & Shapiro, LLP, Los Angeles partnere. "Megvalósult egy előre eltervezett csalás, amit egy olyan vállalat követett el, amely sanyarú pénzügyi helyzetben volt, és reménye sem volt arra, hogy gyorsan készpénzhez juthasson, majd rávette a Troll Company-t arra, hogy licencként adja ki a világ egyik legértékesebb játékának jogait".

A kereset szerint, amikor 2003-ban megkezdték a Troll-karakter licencjogainak "sürgős hajszolását", a "DIC a világ legnagyobb és legsikeresebb animációs vállalatainak egyikeként tételezte magát. Amikor a Troll Company rákérdezett, vajon rendelkeznek-e azzal a pénzügyi háttérrel, ami a Good Luck Troll karakterek sikeres globális újra-bevezetéséhez szükséges, a DIC kijelentette, hogy elegendő pénzügyi forrás áll rendelkezésére, így a pénz nem jelenthet problémát". A kereset megállapítása szerint a DIC elnök-vezérigazgatója, Andy Heyward személyesen biztosította a Troll Company elnök-vezérigazgatóját, Calle 0stergaardot arról, hogy a DIC minden ahhoz szükséges pénzzel rendelkezik, ami szükséges lehet a Troll korábbi dicsőségének újjáépítéséhez.

A Good Luck Trollok dollármilliárdos bevételt hoztak az elmúlt évtizedekben, ám a szerzői jogok problémái miatt a profit nagy része másokhoz került - fogalmaz a kereset. Amikor a DIC megjelent, a Troll Company éppen befejezte hosszas jogi csatározását a Troll amerikai tulajdonlásának visszaszerzéséért. Hogy híres karaktere előnyeit végre "betakaríthassa", a Troll Company-t számos vállalat kereste meg azzal, hogy szívesen visszavezetné a piacra a Trollt. Heyward és a többiek biztosították a Troll Company-t, hogy a DIC a legjobb választás - ám az a tény, hogy eltitkolták a DIC pénzügyi problémáit, oda vezetett, hogy a Troll Company ismét elveszítette a régen megérdemelt jutalmat.

A kereset szerint az DIC pénzügyi helyzetének valódi képe távol állt attól, amit Heyward felvázolt. Az általa bemutatott sikeres vállalkozással szemben a DIC a valóságban millió dolláros veszteséget ért el, és a pénzügyi összeomlás határán egyensúlyozott - ez volt az a tény, amit a DIC "cinikusan elrejtett" a Troll Company elől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását