2024. április 28. - Valéria

Díjat alapított az önkormányzat

A civil szervezetek tevékenységének önkormányzati elismeréseként Salgótarján Civil Társadalmáért-díjat alapítottak a nógrádi megyeszékhelyen; az elismerést évente egy helyi szervezetnek ítélik oda - döntött kedden Salgótarján közgyűlése.
2007. október 30. kedd 13:24 - Hírextra

A díjat első alkalommal azon a Civil kavalkád elnevezésű rendezvényen adják át, amelyet 2008-ban rendeznek majd meg először - mondta az előterjesztő, Eötvös Mihály alpolgármester.
Salgótarjánban mintegy 240 bejegyzett civil szervezet működik.

Az önkormányzat nyáron fogadta el a civil koncepciót, ebben a közgyűlés többek között vállalja, hogy bevon civil szervezeteket bizonyos szolgáltatások ellátásába, segíti őket az eszközellátásban és az információáramlásban.

A városban a napokban választották meg a városi civil kerekasztal megalakulását előkészítő bizottságot. A kerekasztal tagjai lehetnek be nem jegyzett szervezetek is, ez a testület tart majd kapcsolatot az önkormányzattal, civil képviselőket delegál a bizottsági ülésekre, valamint a regionális, megyei és kistérségi rendezvényekre.

A keddi közgyűlésen Dóra Ottó, az ellenzéki MSZP frakcióvezetője azt javasolta, hogy a díj elnevezése legyen inkább "Civilek Salgótarjánért", és az elismerésben legalább öt éve működő szervezetek részesülhessenek, ám a javaslatokat a képviselők többsége elvetette.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását