2024. február 22. - Gerzson

Megvette a házat, ahol fogva tartották

Natascha Kampusch megvásárolta a házat, amelyben nyolc és fél évig raboskodott. A 20 éves osztrák lány nem szeretné, ha a gazdátlanul maradt családi házat lebontanák, ezért inkább megvette. "Különös dolog ez. Most fizetnem kell egy ház rezsijét, amelyben
2008. május 15. csütörtök 11:36 - Hírextra

A strasshofi ház egykori tulajdonosa, Wolfgang Priklopil 1998 március elején elrabolta az akkor még csak 10 éves lányt. Egy ablak nélküli, tömlöcszerű pincehelységben tartotta fogva. Kampusch 2006. augusztus 23-án megszökött, Priklopil pedig még aznap öngyilkos lett.

Szőkése óta Natascha Kampusch már járt a kétszintes épületben. "Nekem még mindig ez a rémségek háza, de már egyáltalán nem olyan félelmetes, mint akkoriban" - mondta.

A hosszú rabság olyan, "mint egy sötét folt a múltamban" - mondta Kampusch. "Mintha elvesztettem volna az emlékezetemet, most pedig már egy teljesen új életet élek." Az amstetteni vérfertőzési dráma azonban a saját sorsára emlékezteti és előhívja a nagy nehezen elnyomott érzéseket. "Összeszorul a gyomrom, amikor látom ezeket a képeket a tévében. Nagyon megterhelő." Az amstetteni rém néven emlegetett Josef Fritzl szerinte egy önimádó egoista. "Szörnyen beteges, amit csinált" - mondta Natascha Kampusch.

Kampuschéknak egyébként van egy házuk Magyarországon is, a Vas megyei Nyőgéren. Erről a Vas Népe című lap számolt be még 2006-ban, amikor a lány megszökött a fogságból. A cikk szerint Natascha elrablása előtt a család gyakran járt Nyőgérre. 1998-tól aztán megritkultak a magyarországi látogatások. A családfő, Wolfgang Kampusch jó ha évente egyszer megfordul a faluban, az elhagyott házba pedig már többször betörtek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását