2024. május 14. - Bonifác

Ráfázott a piromán férfi

Tucatnyi, több száz bálából rakott kazal felgyújtásával gyanúsítják a bicskei nyomozók azt a 49 éves férfit, akit egy tűzeset helyszínétől nem messze fogtak el a rendőrök - közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.
2007. október 30. kedd 21:34 - Hírextra
R. Szabó Ágnes elmondta, hogy az illetőt állampolgári segítséggel fogták el a rendőrök; a megalapozott gyanú szerint a férfi három megyét kiterjedően tartotta rettegésben a szántóföldek tulajdonosait. Az elfogás körülményeiről a szóvivő közölte, hogy utoljára október 28-án délután riasztották a tűzoltókat Mányba, ahol egy 700 bálából álló kazal égett. A helyszín közelében sétáló állampolgároknak feltűnt egy, a sárban elakadt kisteherautó, s annak sofőrje; s mivel gyanúsnak tűnt nekik a férfi, bejelentést tettek a rendőrség ügyeletén, akit a járőrök kiérkezéséig visszatartottak.

"A helyszíni szemle alkalmával a rendőrök átvizsgálták a férfi sárba süppedt járművét, melyben flóbertpisztolyt, közel kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseballütőt, csúzlit, műanyag kannát, egy sereg más, bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt és mindemellett nagy mennyiségű készpénzt találtak a nyomozók. A járművet és a megtalált tárgyakat lefoglalta a rendőrség" - mondta a szóvivő.

A rendőrségi eljárás eddigi ismeretei szerint a tatabányai bejelentett lakhellyel és pusztaszabolcsi tartózkodási hellyel rendelkező gyújtogató tucatnyi helyszínen mintegy százmillió forint kárt okozott. A gyanúsított kihallgatása során megnevezte, a későbbiekben pedig megmutatta a helyszíneket, s kiderült, hogy nem csak Fejér, de Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is gyújtogatott.

A férfit - aki ellen jelentős kárt okozó rongálás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - a rendőrség őrizetbe vette, s előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásba helyezésére - tette hozzá R. Szabó Ágnes.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását