2024. április 19. - Emma

Magyar filmek a Sevillai Filmfesztiválon

Bogdán Árpád, Bollók Csaba és Szász János játékfilmjei kaptak meghívást a november 2-án kezdődő Sevillai Filmfesztiválra. Az andalúz fővárosban megrendezett filmünnepet Tarr Béla: A londoni férfi című alkotása zárja november 10-én - adta hírül a Magyar Fi
2007. október 30. kedd 11:34 - Hírextra
Az Európa filmművészetét ünneplő seregszemlére 30 országból 150 film érkezik. A fesztivál versenyprogramjába Bollók Csaba: Iszka utazása című munkája kapott meghívást 15 vetélytárssal együtt.

Az Europa-Europa versenyben, amelynek nyerteséről a közönség dönt, Bogdán Árpád: Boldog új élet című filmje kel versenyre. Az Eurimages által támogatott filmekből összeállított válogatásba Szász János: Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című rendezése és a szerb-német-magyar koprodukcióban készült Srdan Golubovic: A csapda című munkája kapott meghívást.

A Sevillai Filmfesztivált Tarr Béla: A londoni férfi című filmje zárja november 10-én. A magyar filmrendező munkásságát 2005-ben Giraldillo Életműdíjjal tüntették ki a Sevillai Filmfesztiválon.

Az európai filmek ünnepéhez kapcsolódva az Andalúz Kortárs Művészeti Központban (CAAC) hat ország animációs filmművészetét mutatják be a közönségnek. Magyarországról Cakó Ferenc, Csáki László, Ducki Tomek, Hegedűs 2 László, M. Tóth Géza, Macskássy Katalin, Magyarósi Éva, Rofusz Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán és Tóth Pál alkotásait vetítik. A Kecskemétfilm Stúdió 17 alkotását is megismerheti a spanyol közönség a sevillai CAAC-ban. A válogatásban Homolya Gábor, Horváth Mária, Miklós Árpád, Nikolai Ivanov Neykov, Neuberger Gizella, Szilágyi Varga Zoltán, Szoboszlay Péter, Ulrich Gábor és Weisz Béla munkáit mutatják be november 27-én.

Bővebb információ a filmekről és fesztiválokról a: www.filmunio.hu oldalon olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását