2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fokozott rendőri ellenőrzés a fővárosban

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a temetőknél és környékükön mindenszentek és halottak napján a fővárosban - olvasható a rendőrség honlapján közzétett tájékoztatóban.
2007. október 30. kedd 14:26 - Hírextra

A hosszú hétvégén megnövekvő tömegközlekedés, a személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi mind bűnügyi és közbiztonsági, mind közlekedésrendészeti szempontból a temetők és környékük fokozott ellenőrzést - írta közleményében a rendőrség.

A rendőrség fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a temetők közvetlen környezetében, kiemelt figyelmet fordítanak a gépjárműlopások és -feltörések, a zseb- és a "trükkös" lopások megelőzésére.
A BRFK közlekedésrendészeti főosztálya a napokban ideiglenes forgalomkorlátozási rendet vezetett be Budapesten. Azon kerületi rendőrkapitányságok bűnügyi és közrendvédelmi munkatársai, amelyeknek illetékességi területén temető van, a sírkertek nyitásától zárásig terjedő időszakban folyamatos, visszatérő ellenőrzéseket tartanak.

A rendőrség kéri azokat, akik vonattal érkeznek Budapestre, vegyék igénybe a pályaudvari érték- és csomagmegőrző szolgáltatásokat, a tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén éberebben figyeljenek a zsebtolvajok megjelenésére. Ajánlott figyelmet fordítani a kézitáskákban tárolt értéktárgyakra és iratokra, valamint arra, hogy értékeik ne maradjanak őrizetlenül még abban az esetben sem, ha csak a közeli csaphoz mennek vízért.

A rendőrség kéri továbbá, hogy a temetőkhöz lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe az emberek, mert a sírkertek környékén lévő parkolóhelyek hamar megtelnek.

A gyalogosan közlekedőktől azt kérik, hogy a balesetek elkerülése érdekében, csak a kijelölt gyalogátkelőhelyen keljenek át az úttesten, valamint várják meg, amíg a fényjelzőkészülék zöldre vált.
Az ünnepekhez kapcsolódva a város több pontján forgalomkorlátozásra kell számítani, így tilos megállni és várakozni: október 29-én 8 órától november 5-én 8 óráig a X. kerületi Új Köztemetőhöz vezető útvonalaknál: Újhegyi út, Sírkert utca egyirányúsítandó szakaszain a menetirány szerinti jobb oldalon; az Újhegyi úton lévő parkolótól a Kozma utcáig terjedő szakaszon a bal oldalon; a Kozma utca egyirányúsítandó szakaszain az úttest mindkét oldalán; a Temetői főúton, a főbejárat és az első körönd közötti szakaszon mindkét oldalon.

Korlátozás lépett életbe október 27-én 8 órától november 5-én 8 óráig a XIX. kerületi Kispesti temetőhöz vezető útvonalon a Kassai utcában, a Kolozsvári utca és a Pozsonyi utca között a temetővel szembeni oldalon.

Nem lehet megállni és várakozni október 27-én 8 órától november 5-én 8 óráig a Budapest XXIII., Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon: a Tarcsay utcában, a Nyír utca - Külső Vörösmarty utca közötti szakaszon mindkét oldalon, a Külső Vörösmarty utcában, az Alsó Határ út – Tarcsay utca közötti szakaszon mindkét oldalon.

A tilalom vonatkozik október 27-én 8 órától november 5-én 8 óráig a Budapest XII., Farkasréti temetőhöz vezető útvonalra: a Hegyalja úton, a Lipót utca és a Németvölgyi út között mindkét oldalon, a Németvölgyi úton, a Hegyalja utca és a Brassói utca között mindkét oldalon, az Érdi úton, a Farkasréti tér és a Németvölgyi utca között mindkét oldalon, valamint a Farkasréti téren, s a Hóvirág utcában, a Farkasréti tér és a Denevér út között mindkét oldalon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását