2024. április 26. - Ervin

"2004-re" készül az atléta

Liu Hsziang (Liu Xiang), az athéni olimpia 110 gátas bajnoka úgy készül következő olimpiájára, mintha nem címvédő lenne, hanem csak egy átlagos atléta, akinek az összes vetélytársát utol kell érnie.
2007. október 30. kedd 15:39 - Hírextra

"Mintha kezdő lennék, a nulláról kezdem a felkészülést. Mindenkit komolyan veszek majd, és mindenkit legyőzök" - jelentette ki az angol nyelvű China Daily című lapban Kína első sprintszámban győztes olimpiai bajnoka.

Hsziang edzője, Szun Haj-ping (Sun Haiping) elmondta, egyetlen céljuk a jövő évi pekingi játékok aranyérmének megszerzése, ennek érdekében pedig úgy kell nekivágni a következő évnek, mint a 2004-esnek, amikor még tanítványa csupán egy volt az esélyesek közül.

A világcsúcstartó (12.88 mp) hozzáállása talán furcsának tűnhet, ám korántsem érthetetlen, hiszen a 110 gát az atlétika egyik legkiegyensúlyozottabb száma jelenleg, így még ő sem mehet biztosra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az idei év, amelyben a kínai sztár ugyan megszerezte - élete első - világbajnoki címét, ám több nagy nemzetközi viadalon is kikapott. Oszakában pedig mindössze négy századdal előzte meg az amerikai Terence Trammellt.

"A sérülések és betegségek elkerülése kulcsfontosságú, ha aranyért szeretnénk versenyezni 2008-ban. Ha Liu - testileg vagy akár lelkileg is - megsérül, minden munkánk hiábavalóvá válik" - elmélkedett Szun.

A 24 éves Hsziang jelenleg még szabadságát tölti és azt tervezi, hogy a jövő évben először a márciusi fedettpályás világbajnokságon áll rajthoz Valenciában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását