2024. április 27. - Zita

Templom a kocsmában

Templom nyílt egy kocsmában az ausztráliai Melbourne-ben. A kocsma a Docklands nevű mulatónegyedben van, ezért aztán a műintézményt szorgalmasan látogató hívők által alapított templom is a Docklands nevet viseli.
2007. október 29. hétfő 17:40 - Hírextra

- Jézus a vizet borrá változtatta, kissé talán radikális volt, viszont nem szakadt el kultúrájától és ez fontos üzenet a mai kor keresztényeinek - mondta Guy Mason, Docklands Church lelkipásztora első vasárnapi istentisztelete után.

A James Squire Brewhouse nevű kocsmában megnyílt templomban nem csupán bibliai tanítás, hanem ennivaló, kávé és tea is várja a hívőket, és az istentisztelet előtt vagy után akár egy pofa sört is magukhoz vehetnek - mondta Mason. Hangsúlyozta, hogy a helyszínválasztást egyház-modernizációs szándék vezérelte.

- Nyitott, XXI. századi egyházat akarunk … és a Biblia is mindig nyitva lesz nálunk - nyilatkozott egy gyülekezeti tag korsó sörrel a kezében. "Szerintem sokan vannak, akik el akarnak járni szórakozni vagy csak inni egy pohárral, de úgy érzik, hogy akkor el lennének zárva Istentől" - tette hozzá egy másik egyházközségi tag.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását