2024. április 28. - Valéria

Szexuális másságról szólt a videokonferencia

A szexuális másságról fejthették ki nézeteiket, beszéltek ezzel kapcsolatban a társadalmi elismerésről, az esélyegyenlőségről azon a hétfői videokonferencián, melynek résztvevői debreceni egyetemisták, szolnoki és nyíregyházi főiskolások voltak.
2007. október 29. hétfő 20:56 - Hírextra
"A beszélgetés egyik célja, hogy megtörténjen a társadalmi befogadás, ne veszítse el munkahelyét az, aki vállalja a másságot" - mondta Herczku Tünde, a nyíregyházi Esélyek Háza vezetője, a regionális fórum szervezője.

A neves előadókkal szervezett fórumon olyan kérdéseket boncolgattak, mint a homoszexualitás ókori megítélése, a szexuálpszichológia mai helyzete, a melegség és leszbikusság kialakulása, megítélése. "2007-et az esélyegyenlőség európai évének minősítették, s a szociális szférában dolgozó vagy dolgozni kívánók számára jónéhány kérdést kellett megfogalmazni - közölte Herczku Tünde. - "Ilyenek a rejtőzködő szexuális másság miatti lelki problémák, a tolerancia változó határainak megismerése vagy a közeljövő várható politikai vitája a homoszexuálisok együttélésének törvényes elismeréséről."

A videokonferencia házigazdája a Debreceni Egyetem Nyíregyházán működő egészségügyi kara volt. A részvételt így indokolta Fábián Gergely tudományos dékánhelyettes: "Világszerte közbeszéd tárgya a szexuális másság. Ahol a hallgatók szociális vagy egészségügyi munkájuk során ezzel találkoznak, ott magától értetődik az együttműködés."
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását