2024. május 7. - Gizella

Sztrájkol Hollywood?

Sztrájkba léphetnek az amerikai televíziós és filmes írók november 1-től . Az Amerikai Írók Céhe (WGA) július közepe óta tárgyal a hollywoodi producerekkel. Szerdán lejár a szövetség 12 ezer tagjának közös szerződése, és ha addig nem sikerül megegyezni a
2007. október 28. vasárnap 14:30 - Hírextra
Legutóbb 1988-ban volt írósztrájk, akkor 5 hónapig tartott. A sorozatokat változó mértékben befolyásolja az írók munkabeszüntetése: A Simpson család című rajzfilmsorozatot például majdnem egy évig tudják folytatni, de a Lost - Eltűntek következő évadja még csak félig van kész. A Lost az Egyesült Államokban így is hosszú szünet után folytatódna februárban.

A hírszerkesztőségeknek kell majd izgalmas dolgokkal előállni - mondta Warren Littlefield független producer a The New York Times amerikai napilapnak. Littlefield, aki az NBC amerikai televízió-hálózat elnöke is volt, az 1988-as sztrájk tapasztalatai alapján kiemelte, hogy az egyik hírmagazin ebben az időszakban vált népszerűvé. A szórakoztatóiparban ugyanakkor attól tartanak, hogy egy szokás megszűnésével tartósan is elveszíthetnek nézőket, ahogy a legutóbbi munkabeszüntetés során is - tette hozzá Littlefield.

A producerek szerint egy pár napos vagy pár hetes sztrájk nem okoz komoly fennakadást. A főműsoridőben sugárzott sorozatokból 4-5 rész van kész előre. A napi késő esti show-kat, a talk show-kat és a napi szappanoperákat érheti a legnagyobb veszteség, ezekkel ugyanis nem tudnak előre dolgozni.

A sztrájk hosszától függően sportközvetítések, koncertek, valamint brit és ausztrál műsorok fogják átvenni a szerepet főműsoridőben. Több valóságshow is várható, mert ezeket az érdekvédelmi szervezeten kívüli emberek írják. A mozifilmeknél legfeljebb a folytatások késése jelezheti a sztrájkot. A következő egy év forgatókönyvei ugyanis már a forgalmazók fiókjaiban vannak.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását