2024. április 20. - Tivadar

Sólyom kiáll a családokért

A házasság és a család fogalma nincs veszélyben, de egész Európában jellemző, hogy fogy a népesség, és instabilitás van ezekben az intézményekben - mondta Sólyom László a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) megalakulásának 20. évfordulója alkalmáb
2007. október 28. vasárnap 16:06 - Hírextra
Az Alkotmánybíróság egy héttel ezelőtt megerősítette azt, hogy házasság csak egy férfi és egy nő között lehet - emlékeztett Sólyom László. Hozzátette: a házasság és a család intézménye tehát nincs veszélyben. Az államfő szerint azonban egész Európára jellemző, hogy fogy a népesség, öregedik a társadalom és instabilitás jellemzi ezeket a fogalmakat.

A köztársasági elnök úgy véli, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korszerű, jövőbemutató válaszai vannak azokra a dilemmákra, amelyek előtt Európa áll. Ahogy Sólyom László fogalmazott: a sok gyermek nem probléma, hanem megoldás.

Az állami modell nem a nagycsaládosok érdekeire van szabva, és a civil társadalomnak kevés eszköze van, hogy érdekeit érvényesítje - mondta az államfő. Hozzátette: a NOE egyik ereje a pártsemlegesség. Amikor kiáll a mindenkori kormány intézkedései ellen, akkor nem politikai, hanem a nagyacsaládosok érdekeinek érvényesítéséről van szó - hangsúlyozta.

A NOE megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett budapesti ünnepségen Sólyom Lászlón kívül Forgó Györgyné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitikára és több európai nagycsaládos egyesület képviselői, elnökségi tagjai is részt vettek.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. október 28. 16:38
Ha már így jártunk, jobban örülnék neki, ha az Elnök úr megmaradna turisztikai látványosságnak.
thurvj97
2007. október 28. 16:24
Azaz,megint nem mondott semmit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását