2024. május 3. - Tímea, Irma

Sikkasztó szocialisták?

Egy szocialistákhoz közelálló vállalkozó feljelentése alapján 2005-ben vesztegetés, hivatali hatalommal való visszaélés, és 17 millió forint kenőpénz átvételének gyanúja miatt indított eljárást az ügyészség Kaszab Csaba szocialista alpolgármester ellen.
2007. október 28. vasárnap 14:05 - Hírextra
Kaszab Csaba, Andó Sándor és Novák Gyula már ezt megelőzően is több korrupciógyanús ügy főszereplői voltak. (Az Állami Számvevőszék 500 millió forintos kárt állapított meg a Kőbányai Vagyonkezelő Rt-nél, 3 milliárd forinttal ragadt be átmenetileg az önkormányzat a K&H-Kulcsár Attila ügyben stb.) Kaszab Csaba és Novák Gyula az MSZP jelenlegi elnöke főszervezője volt a kőbányai fiktív tagtoborzásnak, és ezzel sikerült átvenniük a hatalmat a X. kerületben. A sajtóban is megjelent hírek szerint úgy duzzadt 1500 főre a kerületi MSZP taglétszáma, hogy a Kőbányai Önkormányzat által megbízott vállalkozóknak nem csak pénzt kellett visszafizetni az illetékeseknek, de még a munkásaikat is be kellett léptetni papíron a megfelelő szocialista alapszervezetbe, akik nevében azután Kaszabék elvárásai szerint szavaztak és szavaznak a mai napig. Kaszab Csaba 2002-től 2006-ig a Kőbányai Önkormányzat szocialista alpolgármestere, 2006-ban az MSZP fővárosi képviselőjelöltje, jelenleg is az MSZP kőbányai elnökségének tagja. 2006 októberétől a kőbányai szocialista frakció vezetője, amiről az ítélethirdetés után a múlt hónapban lemondott.

Kaszab Csaba volt kőbányai szocialista alpolgármester korrupciós ügyében szeptember 20-án a bíróság első fokon ítéletet hirdetett. Az ítélet ellen a vádló védője fellebbezett, az ügyészség tudomásul vette azt. Kaszab Csaba és a szocialisták azóta mindent elkövetnek, hogy az ítélet titokban maradjon. A Fidesz kőbányai szervezete ezért felszólítja a szocialistákat, ne takargassák tovább Kaszab Csabának, és a kőbányai MSZP-nek a viselt dolgait! Hozzák nyilvánosságra a Kaszab Csabára vonatkozó elsőfokú ítéletet, és annak indoklását! A választóknak jogukban áll tudni, hogy milyen ítélet született egy magas pozíciót betöltő szocialista közszereplő ügyében!

A Kőbányai Fidesz elnöksége nevében:

Weeber Tibor elnök

Révész Máriusz elnökségi tag
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. október 28. 18:21
Na, ez egy igazán jó hír. A Révész képviselő úr visszanyerte az emlékezetét. Lesz végre egy hiteles ember a Varga Tamás ügyében.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását