2024. május 14. - Bonifác

Leégett a gyárcsarnok

Teljesen leégett egy műanyag-feldolgozó üzem csarnoka vasárnapra virradó éjszaka Debrecen határában - közölte az MTI-vel vasárnap reggel a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.
2007. október 28. vasárnap 14:00 - Hírextra
Kozma Imre tűzoltó őrnagy tájékoztatása szerint a debreceni Gáspár György kertben lévő műanyaghulladék-feldolgozást és újrahasznosítást végző telepen eddig ismeretlen okból csaptak fel a lángok. A debreceni tűzoltók a helyszínen azt tapasztalták, hogy a csarnok teteje beomlott, és rendkívül nagy tűz van, ezért a korábbi 2-es fokozatú riasztást 4-re emelték, továbbá berettyóújfalui és hajdúnánási tűzoltókat is bevontak az oltásba.

Tíz gépjárművel, öt fecskendővel negyven tűzoltó órákig küzdött a lángokkal; az éjfél körül keletkezett tüzet éjjel fél háromra sikerült lefeketíteni, fél ötre pedig teljesen eloltani.

Kozma Imre tájékoztatása szerint a 85-ször 35 méteres csarnok épülete teljesen leégett, a hozzá északon kapcsolódó 20-szer 40 méteres téglaépületnek a tetőszerkezete lett a lángok martaléka, a délen kapcsolódó hasonló téglaépület csak kis mértékben károsodott.

A tűzoltók 6 darab 11,5 kilogrammos gázpalackot hoztak ki az épületből, amelynek környékén 6-8 méteres körzetben a zsákokban tárolt műanyag alapanyagok is megsemmisültek.

A tűztől nagy mennyiségű fekete füst gomolygott a város felé, ezért a helyszínen tartózkodott és folyamatos méréseket végzett a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő kocsija. A mérések szerint a levegő mérgező gázkoncentrációja nem érte el a munkabiztonsági határértéket.

A tűzben - amelynek okát vizsgálják - senki nem sérült meg, a kárérték elérheti a tízmillió forintot.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását