2024. május 14. - Bonifác

Marokkóiak bízták meg a gyermekrablót

A kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el a Portugáliából csaknem fél éve eltűnt Madeleine McCannt, és a gyerekrablókat annak a portugáliai üdülőnek az egyik alkalmazottja segíthette, ahol a négyéves skót kislánynak nyoma veszett
2007. október 28. vasárnap 19:10 - Hírextra
Madeleine május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség a múlt hónap elején a kislány szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

A gyanúsítás alapjául szolgáló rendőrségi elmélet az, hogy az orvos házaspár - a nyugodt esti vacsora érdekében - az eltűnés napján altatót adhatott be a kislánynak, ám ezt esetleg véletlenül túladagolták, és Madeleine meghalt, holttestétől pedig később valahol megszabadultak.

A szülők ezt a teóriát többször is "abszurdnak" minősítették.

A News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - értesülése a gyermekrablási elméletet támasztja alá. Az újság szerint a szülők a Metodo 3 nevű, elrabolt gyermekek felkutatására szakosodott spanyol magándetektív-ügynökséget bízták meg a nyomozással.

A brit lap szerint a vállalkozás sikerességi mutatója "verhetetlen, mivel 100 százalékos". Az 1986-ban alapított barcelonai cég eddig 23 gyermek elrablási ügyében nyomozott, és mindegyiküket megtalálta.

A News of the World szerint a Madeleine-ügyön két hónapja dolgozó spanyol magánnyomozók az összegyűjtött bizonyítékok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermekrabló marokkói megrendelésre vitte el a kislányt, és előtte már napokig figyelte a családot, várva a megfelelő pillanatra.

A tettes azután szemelte ki Madeleine McCannt, hogy az üdülőn belülről kapott jelzést "egy szőke nyugati kislány" jelenlétére.

Az adott este minden részletének számítógépes elemzése alapján a nyomozók úgy számolnak, hogy a gyerekrablónak mindössze nyolc perce volt a cselekvésre; ez is arra utal, hogy a bennfentes segítség kulcsfontosságú volt - áll a brit lap cikkében.

A nyomozók szerint Madeleine-t elrablása után gyorsan kicsempészték az országból, és átadták egy marokkói pedofil-hálózatnak, amely egy idő után tovább is adhatta a gyermeket más bandáknak.

Marokkó hírhedt az ott működő pedofil-hálózatokról, és a brit lap forrásai szerint Madeleine különösen értékes "árucikknek" számít, mivel egyes pedofil bandák nagy becsben tartják a fehér nyugati gyerekeket.

A marokkói szálat erősítik azok a korábbi jelentések, amelyek szerint többen is látták Madeleine-t az északnyugat-afrikai országban.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását