2024. április 26. - Ervin

Gyorsreagálású presbiterek

Megdöbbentőnek nevezte a Magyar Református Presbiteri Szövetség elnöksége a benesi dekrétumok szlovákiai megerősítését - a testület határozatának szövege a szervezet interneten közzétett közleményében olvasható.
2007. október 28. vasárnap 08:07 - Hírextra
A szervezet pénteki határozatában nehezményezte, hogy "az Európai Unión belül olyan parlamenti határozat születhet, amely nem az európai nemzetek közötti megbékélést segíti elő, hanem újra a felszínre hozza azokat a feszültségeket, amelyek a lelkek mélyén megvannak." Az eset tanulságai között említik, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a határon túli magyarokra imádságban és cselekedetekben egyaránt.

A Magyar Református Presbiteri Szövetség hibának tartja, ha a többség a problémáiért és saját bűneiért a kisebbséget hibáztatja, mint írták: "Ezt mi magyar reformátusok magyarként és reformátusként évszázadokon át megtapasztalhattuk."

A határozat arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországon élő kisebbségekkel szemben ugyanúgy toleranciát kell mutatni, ahogy a magyarok is elvárják ezt a külföldön élő honfitársaikkal kapcsolatban.

A szlovák parlament 2007. szeptember 20-án határozatban erősítette meg a felvidéki magyarok és németek II. világháború utáni meghurcoltatását törvényesítő Benes-dekrétumok érinthetetlenségét. A dekrétumok teremtettek jogalapot a vagyonelkobzásokhoz és kitelepítésekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását