2024. május 13. - Szervác, Imola

Újorosz luxus

Sokmillió eurós jachtok, színaranyból készült mobiltelefon, haute couture kutyáknak - ilyesmiket kínáltak azon a moszkvai kiállításon, amelyet csak névre szóló meghívóval lehetett felkeresni. Az Extravaganza című bemutatót ötödször rendezték meg, ezúttal
2007. október 27. szombat 15:25 - Hírextra
Aki nem kapott meghívót, megpróbálhatott kitölteni egy kérdőívet, s ha azon kellőképpen bebizonyította, hogy "nagy jólétben él", "legfelső szintű vezetői posztot tölt be", "cégtulajdonos", vagy "híresség", esetleg bejuthatott.

Az Extravaganzán panamai, svájci, ciprusi és thaiföldi villák gazdag választékát kínálták. A jelek szerint változatlanul divatban van a francia Riviéra, és az Egyesült Arab Emírségek is, ahol még nem adtak el minden apró szigetet a legutóbbi moszkvai milliomos vásáron.

Akik méltónak bizonyultak a kiállítás meglátogatására, berendezhették az előkelő moszkvai villanegyedekben lévő házukat viktoriánus stílusban: egy brit cég csakis vörös fenyőből és olyan exkluzív anyagokból készíti lakberendezési tárgyait, amelyeket egy 220 éve elsüllyedt fregattról emelnek ki.

Amennyiben a panamai villa megvásárlása után még maradt egy kis költenivaló, lehetett venni a kiállításon jachtot - úgy 15 millió euróért -, vagy éppen magánrepülőgépet is. Az utóbbiból tavaly 50 százalékkal több kelt el, mint az előző évben, pedig a hírek szerint igen rögös az út a szükséges papírok beszerzéséhez, és magas rá a vám. Ezért egyszerűbb a gazdagok kiszolgálására szakosodott légitársaságok gépeit igénybe venni, s saját használatra vásárolni például egy kvadot, amely átmenet a négykerekű motorkerékpár és a versenyautó között, s alig 50000 dollárba kerül.

A szürke hétköznapokat megszépítheti egy színarany Nokia 8000 mobil is, ára 3500 dollár.
És ha mindez megvan, akikor lehet néhány gondolatot - és dollárt - szánni a házi kedvencre: a Norman nevű cég itt tartotta 2007. őszi-téli exkluzív kutyaruha-kollekciójának bemutatóját. A kínálatban vannak kezeslábasok, bundácskák és kalapok az ebek számára Emilio Pucci, Dior és Roberto Cavalli anyagaiból, s persze majd mindegyik modellt Swarowski kövek díszítik.
Mindez nem tréfa: a szakfolyóiratok szerint Oroszországban 120 ezer dollármilliomos él, s számuk csak tavaly 15 százalékkal nőtt, a milliárdosokról nem is szólva. Közülük az Egyesült Államok után Oroszországban él a legtöbb, a Forbes magazin szerint 32.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását