2024. május 13. - Szervác, Imola

A verés segít a netfüggőkön?

Egy 14 éves fiút válságos állapotban veseelégtelenséggel szállítottak kórházba, miután egy szecsuani (Sichuan) internet-elvonótáborban többször megverték.
2009. augusztus 19. szerda 11:55 - HírExtra
Az eset két héttel azután történt, hogy egy 15 éves internetfüggőt órákkal a rehabilitációs intézetbe érkezése után halálra verte gondozói Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület közigazgatási központjában, Nanningban. A tragédia Kína-szerte nagy felháborodást keltett, miközben egészségügyi szakemberek az internetfüggőség diagnosztizálására és kezelésére alkalmazható módszerek szabályozását követelik.

A szecsuani Pu Liang veséje a többszörös verések következtében sérült meg, ezért a rendőrség a tábort bezáratta, és őrizetbe vette az intézmény egyik gondozóját, akit a tettlegességgel gyanúsítanak.

Az engedélyek nélkül működtetett leszoktató tábor illetékesei szerint a fiú sérüléseit osztálytársai okozták.

Pu szülei 5000 jüant (142 ezer forintot) fizettek azért, hogy gyermeküket kigyógyítsák az online játékok iránti szenvedélyéből.

A kínai ifjúsági internet szövetség adatai szerint az országban mintegy 10 millió fiatal számít internetfüggőnek, akiknek kezelésére Kínában legkevesebb 400 magánkézben lévő rehabilitációs klinika létesült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását