2024. április 28. - Valéria

Magyar ököl

Mindhárom pénteken ringbe lépett magyar ökölvívó győzött a chicagói világbajnokságon. A második fordulóban az 54 kilós Oltványi Dávid szoros mérkőzésen verte a vb harmadik thaiföldi Worapoj Petchkoomot, a 64 kilogrammosok között Káté Gyula egy brazil, a 9
2007. október 27. szombat 10:36 - Hírextra
Győzelmével mindhárom magyar bejutott a legjobb 16 közé. Oltványinak és Káténak már csak egy mérkőzést kell nyernie, hogy kvalifikálja magát a pekingi olimpiára, Darmosnak azonban legalább a legjobb négy közé kell kerülnie, hogy olimpiai résztvevő lehessen.

A legjobb nyolc közé kerülésért a következő fordulóban Oltványi Dávid a tavalyi Ázsia-játékok bronzérmese, a mongol Badar-Uugan ellen lép szorítóba, Káté Gyulára az orosz Európa-bajnok Gennagyij Kovaljov vár. Kovaljov 2004-ben lett Eb-első, még 54 kilóban, azóta súlycsoportot váltott, és az idei orosz bajnokságon már a 64 kilósok között indult, és verte meg a döntőben a világbajnok Alekszandr Maletyint.

A 91 kilogrammos Darmos a következő körben a svéd Babacar Kamara ellen veszi fel a küzdelmet.

Eredmények:
54 kg.: Oltványi - Petchkoom (thaiföldi) 10-9
64 kg.: Káté - Carvalho (brazil) 24-14
91 kg.: Darmos - Subacius (litván) 18-13
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását