2024. május 4. - Mónika, Flórián

Internettel az iskoláért

Diákok próbálják megmenteni egy internetes közösségi portál segítségével a Zala megyei Eszteregnye általános iskoláját, miután megtudták, hogy az őszi szünet után már nem oda fognak járni.
2007. október 27. szombat 20:57 - Hírextra
Diákok próbálják megmenteni egy internetes közösségi portál segítségével a Zala megyei Eszteregnye általános iskoláját, miután megtudták, hogy az őszi szünet után már nem oda fognak járni. A 80 gyerek sorsa azon múlik, hogy sikerül-e meggyőzni a hatóságokat arról: a két hónapja alapítványi kézbe adott iskolának másodfokon is elutasított működési engedélyét mégis megadják.Az alapítvány 11 másik iskolát is működtet Zalában, azok megkapták a szükséges engedélyeket, az eszteregnyei azonban nem. Másodfokon is elutasították a kérelmet, s ha így marad, akkor a gyerekek november 5-től a 15 kilométerre lévő Nagykanizsára kell, hogy járjanak.

Az Eszteregnye és Rigyác közös általános iskoláját tavalyig működtető két önkormányzat még augusztusban adta át az iskolát egy alapítványnak, de a működési engedélyt azóta sem kapták meg a hatóságoktól. Ennek ellenére egészen eddig tanítottak, bár a tanárok ebben a tanévben még nem kaptak fizetést. Az eszteregnyei polgármesterrel szerdán közölték telefonon, hogy másodfokon is elutasították a kérelmüket.

Kele Lajos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a két önkormányzat hétfőn tart együttes ülést ahová meghívták a megyei közigazgatási hivatal, a győri régió és az oktatási minisztérium képviselőit is. A két település abban bízik, hogy ezen az ülésen sikerül meggyőzniük a hatóságokat a működési engedély odaítéléséről.
A polgármester ugyanakkor azt is elmondta: arra az esetre ha nem járnak sikerrel, már szerződést kötöttek egy nagykanizsai iskolával, amely kész november 5-től fogadni a diákokat. Sőt az eszteregnyei és a rigyáci önkormányzat a változással - leginkább a diákok buszoztatásával - járó költségeket is állja.

Az iskolában 10 pedagógus dolgozik és 80 gyerek jár, közülük néhányan egy internetes közösségi portál segítségével próbálják meg felhívni a figyelmet iskolájuk helyzetére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását