2024. április 29. - Péter

Szakmai gyakorlatcsere-program

Újra több száz, a világ minden tájáról érkező gyakorlati pozíció közül válogathatnak a kalandra és szakmai ismereteik fejlesztésére vágyó diákok az IAESTE Hungary - Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete csereprogramjának köszönhetően; a jelentkezéseket novemb
2007. október 26. péntek 08:16 - Hírextra

Az egyesület 1982 óta minden évben megszervezi a programot több száz diáknak adva esélyt a szakmai tapasztalatszerzésre külföldön.

Sok problémát okoz ugyanis manapság, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók kevés, vagy sokszor semmilyen szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A csereprogram keretében legalább nyolc hétre illetve legfeljebb egy évre utazhatnak magyar diákok szakmai gyakorlatra.

Magyarország 1982-ben kapcsolódott be a programba, akkor hét hallgató utazhatott Finnországba. Ma már több mint 200 magyar diáknak tudnak külföldi szakmai gyakorlatot biztosítani az öt kontinens 62 országában, s ugyanekkora számban fogadnak külföldi hallgatókat, akik az IAESTE által megkeresett hazai cégeknél, tanszékeken, kutatóintézetekben szerezhetnek szakmai tapasztalatokat és hasznosíthatják tudásukat. Magyarország legjelentősebb cserepartnerének Németország, Lengyelország, az Egyesült Királyság, Írország és Spanyolország számít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását