2024. május 5. - Györgyi

Megállapodás született

A Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű északi szektorának építéséhez kapcsolódóan négyoldalú megállapodás született a Fővárosi Önkormányzat, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a IV. kerületi önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korá
2007. október 26. péntek 07:54 - Hírextra

A fővárosi önkormányzat útfelújítási programjának keretében a Külső Váci út 2006-ban egészen a Megyeri útig kapott új burkolatot, idén pedig a XIII. kerületi szakaszon került sor az út felújítására. A Külső Váci út felújítását, kibővítését úgy tervezték, hogy annak forgalomba helyezése megelőzze az M0-s északi szektorának forgalomba helyezését.

Felújítás: Külső Váci út, a Megyeri út és a Fóti út között
Október 25-én csütörtökön kezdődött meg a szakasz felújítása az elöregedett burkolat marásával, valamint a szegélyek bontásával. Péntektől egészen a jövő hét közepéig a szegélyeket építik, majd ezt követően fognak aszfaltozni. A felújítás alatt fenntartják a forgalmat, azonban egy sávot mindkét irányban lezárnak, az első ütemben ez a külső sávokat jelenti. A kivitelezés teljes idejére 30 km/h-s sebességkorlátozás és parkolási tilalom lépett életbe. A munkálatok november 30-ig tartanak.
A Megyeri út és a Fóti út közötti szakasz esetében a Fővárosi Önkormányzat a beruházó, a felújítás költsége nettó 120 432 939 forint.

Kibővítés: Külső Váci út, a Fóti út és a Szilas patak között
A Külső Váci út, a Fóti úttól a Szilas patakig kibővül a beruházás részeként, azaz a jelenlegi irányonként egy sávos út négy sávosra bővül, amelyet teljes közműépítés előz meg; csatorna, gáz, víz és az elektromos vezetékek építése. A beruházásból a Fővárosi Önkormányzat a nagy átmérőjű csatornaépítést finanszírozza, a további, az útépítés miatt szükséges közműépítéseket és az út kibővítését pedig a GKM. A közműmunkák várhatóan ez év november 5-én kezdődnek és 2008. április 30-ig tartanak. Az út kibővítésére ezt követően kerül sor, 2008 májusától, és várhatóan augusztus elején fejeződik be.

A csatornaépítés költsége: 174.073.835 forint + áfa
A út kibővítésének költsége (a szükséges közműépítéssel): 680.244.249 forint + áfa
A felújítás előkészületi munkálatait, így például a terveztetést, az engedélyezést és a közbeszerzési eljárást a Fővárosi Önkormányzat végezte el bruttó 60 millió forint értékben.
A fenti információk a kivitelezés által megkövetelt körülmények és az időjárás függvényében változhatnak. Az aktuális változásokról a Fővinform ad naprakész tájékoztatást.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását