2024. április 27. - Zita

Koncert a jazzklubban

Csaknem teljesen elkészült Lantos Zoltán hegedűművész és a Mirrorworld új albuma. Ennek anyagából ad koncertet vasárnap este a Columbus Jazzklubban a szextetté bővített együttes. Mint azt Lantos Zoltán az MTI-nek csütörtökön elmondta, az ütős Horváth Korn
2007. október 26. péntek 07:49 - Hírextra

A két muzsikus egy "félig meghiúsult" koncerten véletlenül állt össze. Ez az élmény indította arra, hogy az új kompozíciókhoz megduplázza az ütő szekciót - idézte fel Lantos Zoltán.

A klarinét és szaxofonszólamot Borbély Mihály adja, a Mirrorworld cimbalmosa, Lukács Miklós mellett Barcza Horváth József bőgőművész teszi különlegessé a hangzást - tette hozzá a hegedűművész.
Elmondta, hogy a stúdiófelvételekkel már elkészültek, ahhoz azonban, hogy a végső munkálatok a zenéhez illő minőségben fejeződhessenek be, még hiányzik az anyagi forrás. Azonban így is azt remélik, hogy a Művészetek Palotájába tervezett tavaszi lemezbemutató koncert előtt megjelenhet a CD.

Egy tavalyi élő felvételük Ausztriában kerül a zenebarátokhoz a következő hetekben - jegyezte meg Lantos Zoltán.

A vasárnap esti koncertről szólva elmondta, hogy elsősorban új számokat mutatnak be, de megszólal egy-két régi kedvenc is, "premier plánban az öt húros, speciális hegedű hangjával".

Lantos Zoltán, miután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán klasszikus zenei diplomát szerzett, kísérleti és keleti zenével kezdett foglalkozni. Ösztöndíjjal Indiába utazott, hogy indiai zenét tanuljon.
Nyolc és fél évig élt Indiában. Miután 1994-ben visszatért Budapestre, tovább dolgozott improvizatív zenei világának kialakításán. Saját zenei gyökereit összevetette a keleti zene és a kortárs európai dzsessz területén szerzett tapasztalataival.

A Mirrorworld tagjai a kortárs dzsessz közismert személyiségei Magyarországon. Az utóbbi években többféle felállásban is dolgoztak együtt. 2004-ben Dresch Mihály helyére Borbély Mihály érkezett a zenekarba. 2005-től megújult felállásban hallhatók, aminek kuriózumát Lukács Miklós cimbalomjátéka adja. 2006-ban ARTISJUS-díjat kaptak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását