2024. április 26. - Ervin

Gyurcsányék helyreigazítást kérnek

Helyreigazítást kér a Kormányszóvivői Iroda a Bors című napilap október 26-i számának címoldala miatt, mert az azt a hamis látszatot kelti, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem esett át vagyonosodási vizsgálaton.
2007. október 26. péntek 15:12 - Hírextra
A valóság az, hogy 2006 nyarán maga a miniszterelnök kezdeményezett önmagával szemben vagyonosodási vizsgálatot, amely már lezárult és az adóhatóság mindent rendben talált.

A demokratikus jogállam egyik legfontosabb alapelve, hogy minden állampolgárra vonatkoznak a törvények, ez alól pedig a politikusok sem képezhetnek kivételt. Nem élvezhetnek kiváltságot a politikusok az adóhatósági vizsgálatok alól sem, így nincs abban semmi meglepő, ha az adóhatóság – amely évente több tízezer ember bevallását és vagyonosodását ellenőrzi – a politikusok adóbevallását vagy vagyongyarapodását is vizsgálja.

A kormányfő és a kormány tagjai épp e meggyőződésük miatt kezdeményeztek vagyongyarapodási vizsgálatot önmagukkal szemben tavaly nyáron. A revizorok mindent alaposan megvizsgáltak és mindent rendben találtak.

A Bors című napilap címoldala – amely a politikusok APEH-ellenőrzéséről ad tájékoztatást – viszont azt a hamis látszatot kelti, hogy a miniszterelnök nem állt elébe az APEH vizsgálatának. A címoldal tartalma ezért nem felel meg a tényszerű és kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének. Mindezt azért is súlyos szakmai hibának tartjuk, mert a miniszterelnök vagyonosodási vizsgálatának tényéről és eredményéről a napilap megjelenése előtti napon, a Fidesz bejelentésére reagálva, Daróczi Dávid kormányszóvivő adott tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását