2023. december 10. - Judit

Eljárás a körjegyző ellen

Fegyelmi- és büntetőeljárás indult a Zala megyei Becsehely és Valkonya körjegyzője ellen, hivatali kötelességszegés alapos gyanúja miatt - erősítette meg pénteken Németh Géza, Becsehely polgármestere.
2007. október 26. péntek 15:07 - Hírextra
A település vezetője elmondta, hogy a körjegyző ellen október 15-én indult fegyelmi eljárás, de ennek részleteiről a vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni. Megerősítette ugyanakkor, hogy rendőrségi feljelentést is tett az ügy kapcsán, mert egy belső ellenőrzés során hiányosságokat tártak fel.

A Zalai Hírlap információja szerint a körjegyző több millió forintos kárt okozhatott a két településnek egy papírforgalmazó cég számláival. Emiatt a két település képviselői együttesen döntöttek a körjegyző felfüggesztéséről.

Németh Géza az MTI-nek elmondta: eljárásuk során a jövő héten meghallgatják az érintetteket és ezt követően nyolc napon belül hoznak határozatot a fegyelmi ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását