2024. május 3. - Tímea, Irma

Dobrev Klára az egészségnapon

Az igazán jó ember nemcsak azt teszi meg, ami a kötelessége, hanem egy kicsivel annál többet is - így köszöntötte csütörtökön Dobrev Klára a gyöngyösi egészségnap résztvevőit. A Magyar Orvosnők Szövetsége és az önkormányzat szervezte rendezvényen fővédnök
2007. október 26. péntek 19:19 - Hírextra
Köszöntőjében kiemelte: Nincs még egy olyan ország, ahol általános mellrák-szűrés lenne, nincs másik ország, ahol ez ráadásul ingyenes, ahol az útiköltséget is megtéríti a társadalombiztosítás, ahol a nőket személyre szólóan levélben értesítik a szűrésről. Ennél többet mit tehetnénk még? - kérdezte Dobrev Klára, megjegyezve: mindezek ellenére a nőknek alig fele él a szűrés lehetőségével.

A Magyar Orvosnők Egyesületét külön méltatta azért, mert a kötelességénél - a gyógyításnál - sokkal többet tesz, nevezetesen a megelőzés, az egészséges életmódra nevelés terén. A rendezvénysorozat - fűzte hozzá - sokat segít abban, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára.

- Sok apró rendezvény igenis változtathat azon, hogy az emberek hajlandóak legyenek magukkal foglalkozni - vélekedett Dobrev Klára, azt is megemlítve: tapasztalatai szerint a vidéki emberek "közelebb állnak egymáshoz", s ezért a gyöngyösi és a vele egy időben zajló abasári - akciók látogatottsága és sikere nagyobb, mint a fővárosi rendezvényeké.

A fővédnök eztán végigjárta a rendezvény helyszíneit, a termékbemutatókat, érdeklődve szemlélte a gyógyteáktól a jégborig, a kineziológiától a tisztított vízig terjedő kínálatot, felkereste azokat a helyiségeket, amelyekben az ingyenes szűrővizsgálatok zajlottak.

A gyöngyösi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának (ÉNO) lakói saját készítésű - a foglalkoztató műhelyben gyártott - ajándéktárgyakkal kedveskedtek a rendezvény meghívott előadóinak, szervezőinek és persze a fővédnöknek is. Dobrev Klára viszonzásként a Csodák Palotájába szóló belépőket adott az ÉNO gondozottainak, valamint a szintén gyöngyösi Autista Segítő Központnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását