2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP örül a 20 kérdésből 5 aránynak

Az MSZP üdvözli, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) hitelesítette a párt öt népszavazási kérdését, amelyekhez a parlamentben kétharmados támogatás szükséges - mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájék
2007. október 25. csütörtök 14:58 - Hírextra
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azokat a kérdéseket hagyták jóvá, amelyek elfogadásához a parlamentben kétharmados többség szükséges - közölte a politikus az OVB szerda esti döntésével kapcsolatban, amellyel a testület az MSZP húsz népszavazási kérdése közül ötöt hitelesített.

Varju László szerint ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök közélet megtisztítását célzó kezdeményezései végigvihetők. Tiszta viszonyokat szeretnénk, és biztosítékot jelentenek ehhez az OVB által hitelesített kérdések - fűzte hozzá.

A frakcióvezető-helyettes elmondta: a nem hitelesített kérdések egy része technikai jellegű, ha szükséges, visszavonják őket, másik részük olyan, amelyben a parlament felének támogatása elég, például a közpénzek felhasználására vonatkozó törvényjavaslat.

Varju László azt mondta: a kezdeményezéseknek nem az a célja, hogy mindenképpen népszavazás legyen, ösztönzőként hathatnak a pártokra, hogy ne húzzák az időt, és állapodjanak meg az ötpárti tárgyalásokon.

Az Országos Választási Bizottság szerdán az MSZP politikai közélet megtisztítását célzó húsz népszavazási kérdése közül ötöt hitelesített, tizenötöt elutasított. A hitelesített kérdések között van többek között az, hogy a pártok a központi költségvetésen kívül csak természetes személyektől fogadhatnának el támogatást, vagy hogy az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen lenne a polgármesteri tisztséggel.

Nem hitelesítette az OVB többek között azt a kérdést, hogy a pártoknak a kampánykiadásaikat nyilvános forgalmú bankszámláról kelljen kiegyenlíteniük, illetve a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságára vonatkozó kezdeményezést sem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását