2024. április 24. - György

Az ideális korkülönbség a bő gyermekáldás kulcsa

Az idősebb férfi ― fiatalabb nő kapcsolat általános: a férfi fiatalabb partnert választ, aki jól mutat az oldalán, a nő pedig biztonságra vágyik, ezért köt ki egy idősebb mellett. Ám talán nem is gondolnánk, hogy a párválasztásba evolúciós szemponto
2007. augusztus 29. szerda 16:46 - Mohai Szilvia
Először adták meg számokban osztrák tudósok a megfelelő korkülönbséget, amely mellett a pároknak a lehető legtöbb gyermeke születhet. A kutatás tanúsága szerint a férfinak hat évvel fiatalabb, a nőnek négy évvel idősebb partnert ajánlatos választania, amennyiben hozzá akar járulni a csökkenő népesség elleni harchoz. A szakemberek először azt a kort kívánták meghatározni a nők és a férfiak esetében egyaránt, amikor a legtöbb gyermekük lehet, majd olyan párok korkülönbségét vizsgálták, akik első és legutóbbi csemetéjük születése között nem cseréltek partnert. Így megállapították, hogy optimális, tehát négy-hat év korkülönbség mellett 2,2, egyéb esetekben pedig 2,1 gyermek születhet. A két szám különbsége kicsinek tűnhet, de evolúciós szempontból meghatározó.

A párcserébe is beleszól a biológia: az új pár általában fiatalabb a réginél, akár férfiakról, akár nőkről van szó. A férfiaknál ez megszokott és érthető, ám a nők indokait eddig kevésbé vizsgálták: ők tudat alatt eddigi párjuknál termékenyebb férfit keresnek, akivel nagyobb eséllyel lehetnek közös gyermekeik.

Manapság a pár évvel idősebb férfi és fiatalabb nő párosa kevésbé dominál: a feng shui horoszkóp szerint a nulla vagy a tizenkét év korkülönbség az ideális, mindegy, kinek a javára; egyre kevésbé zavarja az embereket a fiatal férfi ― idősebb nő párosítás; sőt, azt mondják, a nő lehet akár hét-tíz évvel idősebb, a férfiak úgyis korábban halnak; valamint, a férfiak egyre később hagyják bekötni a fejüket, így gyakoriak a nagy korkülönbséggel létrejövő kapcsolatok. A hazai viszonyok szempontjából azonban ezek a tendenciák kevésbé szerencsések. Tudniillik, fogy a magyar, egyre inkább. A KSH adatai szerint az idei év első hat hónapjában például 3,1 %-kal kevesebb gyerek született, és többen is haltak meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban; tehát, a fogyás egyre nagyobb mértékű. Ezért is érdemes figyelembe venni a fenti kutatatás eredményeit, és olyan párt választani, akivel társulva kellőképpen hozzá lehet járulni a magyar nép fennmaradásához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását