2023. június 2. - Kármen, Anita

Ártatlannak mondják magukat a szülők

Ártatlannak mondták magukat a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann szülei, akik szerda este sugárzott első tévényilatkozatukban kifejezték reményüket, hogy viszontlátják a gyermeket.
2007. október 25. csütörtök 08:14 - Hírextra

A négyéves Madeleine-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség a múlt hónap elején a kislány szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

A portugál vizsgálat irányítói állítólag most már abból a feltételezésből indulnak ki, hogy Madeleine nem él, és a nyomozás a gyermek holttestének fellelésére összpontosít. A gyanúsítás alapjául szolgáló elmélet az, hogy a skót orvos házaspár - a nyugodt esti vacsora érdekében - az eltűnés napján altatót adhatott be a kislánynak, ám ezt esetleg véletlenül túladagolták, és Madeleine meghalt.

A házaspár azonban az egyik spanyol tévétársaságnak adott, a BBC által szerdán késő este teljes terjedelmében műsorra tűzött interjúban ez utóbbi feltételezést indulatosan "felháborító, egyben nevetséges ostobaságnak" nevezte. Gerry és Kate McCann egybehangzóan azt mondta, hogy soha nem adtak kábító hatású szert egyik gyereküknek sem.

Az édesanya - aki férjével együtt most első ízben szólalt meg nyilvánosan gyanúsítottá nyilvánításuk óta - azt mondta: nem hiszi, hogy Madeleine-t végleg elveszítették. Hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy bárki bánthatna "egy olyan gyönyörű" kislányt, mint Madeleine.

Meggyanúsításukról Gerry McCann azt mondta: a portugál előírások szerint ennek meg kellett történnie ahhoz, hogy a rendőrség "bizonyos nehéz kérdéseket" fel tudjon nekik tenni. Hozzátette: mindketten tudják, hogy ártatlanok, és azt is, hogy a vizsgálat során végül hivatalosan fel fogják oldani gyanúsítotti státusukat.

Kijelentette azt is: nem tartanak a DNS-vizsgálatok eredményétől, mert azok "sem mutathatnak ki semmi mást, mint azt, hogy teljesen ártatlanok vagyunk".

A DNS-vizsgálatokat azokon az állítólagos vér- és testnedvmintákon végzik, amelyeket a portugál rendőrség a házaspár által a kislány eltűnése után több mint három héttel bérelt Renault belső terében talált. A brit sajtó értesülése szerint a vizsgálat egyik alapteóriája az, hogy a szülők a gyermek addig rejtegetett holttestét a kocsival vitték el valahova, ahol megszabadultak tőle.

A házaspár ezt már korábban többször is "abszurdnak" nevezte.

A Nagy-Britanniában folyó laboratóriumi vizsgálatok esetleges eredményéről hivatalosan egyelőre semmit nem közöltek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását