2024. április 20. - Tivadar

Mikor lesz gazdája a Fradinak?

Ma délelőtt 10 órakor zárult a KVI által az Üllői úti 6+2 hektáros területre kiírt pályázat ajánlattételi határideje. Eddig három pályázat volt az Üllői úti területre. A legutóbbira bő egy hónapja, szeptember 17-én került sor. Az akkori pályázat érvényes
2007. október 24. szerda 17:31 - Malina Adrienn
A másodikra 2006 nyarán került sor. Bár a spanyol Hi Grupóval heteken át folytak az egyeztetések, az a pályázat sem zárult sikerrel. Akkor a spanyolok tulajdonjogot vettek volna vagyonkezelői jog helyett, ám erre nem volt lehetőségük.

Ma 12 óra 25 perckor a KVI hivatalos közleményt adott ki: Zelles Sándor vezérigazgató úr tájékoztatása szerint a KVI által a Magyar Állam tulajdonában és a Sportfolió Sportlétesítményeket Kezelő, Hasznosító és Fejlesztésszervező Kht. vagyonkezelésében álló, természetben Budapest, IX. belterület, 38293/56, 38293/57 helyrajzi számokon nyilvántartott, 2 hektár 0736 m2 és 5 hektár 9265 m2 területű, kivett sporttelep, közismert nevén: Fradi-pálya megnevezésű ingatlanok értékesítésére kiírt nyilvános pályázatra 2007. október 24. 10 óráig, azaz az ajánlatok beadásának végső határidejéig két ajánlat érkezett. – Olvasható a sportklub hivatalos honlapján.

Rieb Györgyöt, a Ferencváros elnökét kérdeztem, hogy most hol állnak a dolgok.

Lehet tudni, hogy kik a pályázók?

Egyelőre annyit tudok, amit a KVI közleményként kiadott délután. Persze néhány újságíró elmondta, hogy ketten is leadták a pályázatot. Az angolok, akik korábban is itt voltak a Scarborough Sheffield érdekkörébe tartozó cég, és bejelentkezett egy belga társaság, belga céggel, tehát két hivatalos pályázat érkezett. A következő napokban fogja eldönteni a KVI - talán a jövő hét elejéig -, hogy eredményes-e, illetve érvényes-e. Persze eredményesnek mindenképp eredményes, hiszen hárman is megvették, és ketten leadták, de hogy érvényes-e, hogy formailag megfelel-e azoknak a kritériumoknak, amiket a pályázat kiír, az később derül ki. Én nagyon örülök, mert a szeptember 17-éhez képest a nullából most kettő bejött. Nagyon remélem, hogy ebből a kettőből valamelyik jó lesz, és így talán a Ferencvárosnak normalizálódni fog a helyzete.
Én igazából az angolokat ismerem, mint ingatlan- és szakmai befektetőket, tehát a futballban jártasak. Örülnék nekik, ha ők lennének a győztesek.

Önöknek van ebbe valami beleszólásuk?

Nincs, semmi. A belgák is ingatlanfejlesztésben és labdarúgásban érdekeltek, de többet nem tudunk róluk. Az angolokról jóformán már az egész hátterüket ismerjük.

Ez a harmadik pályázati kiírás mennyiben tért el az első kettőtől? Milyen formai változások voltak benne?

Kivették azt, hogy a változtatási tilalom fenntartása mellett lehet csak építkezni, vagyis a mutatók szerint beépíthető a terület. Kivették azt is a tender szövegéből, hogy csak sportcélú fejlesztést lehet végrehajtani, ezek nagyban befolyásolták a dolgot.

Ez egy 700 millió forinttal kisebb értékű tender, mint a korábbi. Ez a két jogi megfogalmazás, amit kiemeltek a pályázatból, tágabb teret és lehetőséget biztosít a befektetőknek.

Hivatalosan mikorra lesz eredmény?

Ez még napok kérdése, de mi a legjobbakban bízunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását