2024. május 2. - Zsigmond

Átadták a felújított épületet

Elkészült a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség épületrészének felújítása Kecskeméten; a 86 millió forintba került beruházást Kovács Tamás legfőbb ügyész adja át szombaton - közölte szerdán Nánási László megyei főügyész Kecskeméten.
2007. október 24. szerda 17:29 - Hírextra

A kecskeméti törvényház az ország egyik legszebb igazságügyi épülete, melynek csak az ügyészség által használt részét újították fel - mondta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetője.

A száz évvel korábban épült igazságügyi palotának a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a tulajdonosa. A műemlék épületet, állandó hivatali felügyelet mellett, eredeti állapotában állították helyre.

Nánási László beszámolt arról, hogy a megyei főügyészség teljesen feltöltött ügyészi létszámmal, 84 fővel dolgozik, akiknek munkáját 100 egyéb beosztású dolgozó segíti. A megyei főügyész elmondta, hogy 30-35 év között van az ügyészek átlagéletkora.

Nánási László a folyamatban lévő megyei ügyekről nem kívánt beszélni, annyit azonban megemlített, hogy a Zuschlag-ügy elindításában nagy szerepe volt annak, hogy egy pénzügyi szakjogászi vizsgával rendelkező ügyész észrevette a pénzügyi szabálytalanságokat.

A megyei főügyész hangsúlyozta: Kovács Tamás legfőbb ügyész szombati látogatása nem a folyamatban lévő ügyekkel kapcsolatos, hanem az ünnepélyes átadás miatt jön Kecskemétre.

Az MTI kérdésére a megyei főügyész elmondta: a korrekt híradások segítenek abban, hogy a közvélemény megismerje a folyamatban lévő ügyeket, de ha valótlan híradások jelennek meg, azok zavart okozhatnak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását