2024. május 17. - Paszkál

Miért vette feleségül a nagyit?

79 éves nagymama és 30 éves unoka házasságát érvénytelenítette nemrégiben a bíróság Oroszországban, aminek a híre bejárta a világot, ám hogy miért is kötött egyáltalán házasságot a "furcsa pár", arról mostanáig hallgatott az immár csak volt férj és felesé
2007. október 24. szerda 14:21 - Hírextra

A frigy még 2000-ben köttetett meg, az anyakönyvvezetőnek nem tűnt fel a szoros rokoni kapcsolat, talán mert annyira meghökkent a 49 évnyi korkülönbségen. A fiatalember nem pénzért nősült, a nagymama meg - mint utólag mondta - nem szexért ment hozzá unokájához. Hanem a lakáshelyzet miatt. Az unokát ugyanis a nagyanyja nevelte fel a társbérletében, egy 15 méteres szobában. Az asszony nyolc éve betegeskedni kezdett, de - mint mondta - meghalni nem mert, mert unokája fedél nélkül maradt volna.

A tanácsnál azt mondták: bejelenteni a lakásba csakis házastársat lehet. A szót házasságkötés követte és a házasságlevél láttán a tanácsnál bejelentették a "férjet" a szobába.

Később a férfi bankhitelből megvette a tanácstól a lakást, de addigra már a társbérlet másik szobájában egy idegen asszony lakott a kisgyerekével. A szomszédasszony jelentette fel a "házaspárt", amikor Oleg ki akarta tenni a megvett lakásból.

A házasságot tehát felbontották, de a szomszédasszonynak ez nem elég, neki az a fontos, hogy Oleg ne legyen bejelentve, és érvénytelenítsék a lakás megvételét is.

Azóta a nagymama és unokája nem mer visszamenni 15 négyzetméteres otthonába, hanem Oleg anyjánál nyomorog, ahol nem látják őket túl szívesen.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap a történetet így summázta: "Az ember azt hinné, hogy a szovjet idők vörös függönye mögé tűntek mára a szörnyű társbérletek, ahol úgy mentek az emberek a konyhába, mintha vadállatokkal zsúfolt ketrecbe léptek volna".

Mindez mégsem a múlté. A "furcsa pár" kálváriája a Moszkva melletti Vlagyimir városában történt és történik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását