2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nincs amnesztia

Nem kapott kegyelmet a pedofil bűncselekményekért elítélt Gary Glitter a vietnami nemzeti ünnep alkalmából hirdetett széleskörű amnesztia keretén belül.
2007. október 23. kedd 13:00 - Hírextra
Az általában szeptember 2-a, a Vietnami Köztársaság megalapításának, egyben az alapító, Ho Si Minh halálának napja ad alkalmat Nguyen Minh Triet vietnami elnöknek, hogy közkegyelmet gyakoroljon. Az idén az amnesztiát másfél hónapos késéssel hirdették ki. A hanoi hatóságok keddi közlése szerint összesen 8 ezer 18 fogoly nyerte vissza szabadságát, köztük 13 külföldi. A brit rocksztár Glitter, akit 2006-ban ítéltek el három évi fegyházbüntetésre kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések miatt, szintén kegyelemért folyamodott, kérelmét azonban elutasították.
A 63 éves Gary Glitter az 1970-es "glamrock" egyik kimagasló sztárja volt. Legnagyobb sikereit az Hello, Hello, I,m Back Again, az I Love You Love Me Love és az I,m The Leader of The Gang című dalaival aratta. Szerencsecsillaga azonban hamar leáldozott. Az elmúlt évtizedben többször is összeütközött a hatóságokkal gyermekpornográfiai ügyek miatt, előbb hazájában ítélték el, majd kiutasították Kubából és Kambodzsából is. Vietnamban akart letelepedni, itt tartóztatták le 2005 novemberében kiskorú lányok megerőszakolása vádjával. Végül háromévi börtönnel megúszta, de arról szó sem lehet, hogy büntetése letöltése előtt szabadon engedjék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását