2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kevesen mehetnek kocsival az olimpiára

A 2012-es londoni olimpiával összefüggő infrastrukturális fejlesztéseket, tervezéseket felügyelő társaság igyekszik elérni, hogy a minimumra csökkenjen az autós forgalom a majdani nyári játékok idején.
2007. október 23. kedd 12:26 - Hírextra

A The Times című lap megszerezte a körvonalazódó közlekedési tervet, mely szerint a mozgássérülteken kívül mindenkinek gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközökkel kell majd eljutnia a versenyek színhelyére.

"Nagyon agresszív elképzelésünk van arra vonatkozóan, hogy a modern idők leginkább környezetbarát olimpiáját rendezzük meg - idézte a lap Hugh Sumnert, a közlekedés szervezésével megbízott szervezet igazgatóját. - Nemcsak létesítményeket szeretnénk örökül hagyni a játékok utáni időszakra, hanem egy közlekedési kultúrát is."

A szervezők nyolcmillió látogatót várnak, a legzsúfoltabb napokon 800 ezren tartanak majd a stadionokba, csarnokokba, illetve azokból hazafelé. Valamennyi jeggyel rendelkező szurkoló útitervet is kézhez kap majd, melyben elmagyarázzák neki, miként juthat el lakhelyétől, szállásától a kiválasztott eseményre. Az adott napon mobiltelefonra is küldenek aktuális információkat. A belépővel rendelkezők számára biztosítanak még napijegyet is, mellyel használhatják a tömegközlekedést.
"Lesznek ellenőrzések az olimpiai helyszínek környékén, figyelmeztetni fogjuk a szurkolókat, hogy nincs parkolóhely" - tette hozzá Sumner.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását