2024. május 11. - Ferenc

Hamilton a zöld asztal mellől nem akar vb-címet

Lewis Hamilton nem akarja utólag, a zöld asztal mellől megkapni az idei Forma-1-es sorozat világbajnoki címét.
2007. október 23. kedd 18:19 - Hírextra

"Helytelen lenne, ha így végződne a történet. Én a pályán szeretek nyerni" - mondta a 22 éves brit pilóta, aki ugyan éllovasként vágott neki a vasárnapi Brazil Nagydíjnak, de a hetedik helyen zárva végül egy ponttal lemaradt a végső győzelemről.

Az interlagosi futamot a finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) nyerte, aki ezzel a diadallal pályafutása során először világbajnok lett, egy ponttal megelőzve Hamiltont.

A viadal után ugyanakkor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem megfelelő üzemanyagot töltöttek, aztán úgy döntött, nem szankcionálja a két csapatot. A McLaren-Mercedes azonban fellebbezést nyújtott be, ugyanis a két érintett csapat sorsa akár a vb-címet is befolyásolhatja. A német Nico Rosberg (Williams) negyedik, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ötödik, a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes Hamilton, aki ha előrébb kerülne, világbajnok lenne.

"Kissé kegyetlen lenne Ra:ikkönennel szemben, ha utólag elvennék tőle a vb-címet és szerintem a Forma-1-nek sem tenne túl jót egy erre irányuló döntés" - tette hozzá Hamilton, akinek ez volt az első szezonja az autósport elitkategóriájában.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását