2024. április 25. - Márk

XI. Kolbászfesztivál

A kolbászinduló felcsendülte jelezte hétfőn délelőtt a XI. Békéscsabai Kolbászfesztiválon a legnagyobb érdeklődést kiváltó program, a kolbászkészítő verseny kezdetét.A városi sportcsarnok küzdőtere zsúfolásig megtelt.
2007. október 22. hétfő 14:40 - Hírextra

A háromfős csapatok a nevezési díj fejében megkapott 10 kiló sertéshúsból egyéni és sokszor titkos receptek alapján készítik el a vékonykolbászt, melyet helyben megsütnek, s ezt díjazza majd a zsűri.
Az idei fesztivál zsűrijének elnöke Kovács Lázár ételkreátor és vendéglős a hétfői megnyitón arra buzdította a jó hangulatban lévő versenyzőket, hogy bátran kínálgassák az őket bíráló zsűritagokat.

Ezen a 4 napos eseményen ugyanis a hagyományoknak megfelelően a hús mellett komoly szerepet kap a lélekmelegítő pálinka is, a Borvigadalom sátrában pedig hazánk tájjellegű borait kóstolgathatják a megszomjazott vendégek.

A csabai kolbászgyúrás ünnepélyes eredményhirdetése este 6-kor lesz, akkor derül majd ki, hogy ki alkotta meg idén a legjobb csabai kolbászt, de díjazzák a legszebben dekorált asztalt és a legvidámabb csapatot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását