2024. április 19. - Emma

Sztárokat mentettek a lánglovagok

Egy ember meghalt a Kalifornia déli részében pusztító erdőtüzek következtében, Malibuban több száz házat, közöttük hírességek és milliomosok otthonát ki kellett üríteni a lángok miatt.
2007. október 22. hétfő 09:09 - Hírextra

Az áldozat, egy civil, akkor vesztette életét, amikor a mexikói határ közelében lévő Potreróban egy házat védelmezett a lángoktól a tűzoltók oldalán. Négy lánglovag is megsérült, súlyos állapotban szállították őket kórházba.

A 250 kilométerrel távolabb fekvő csendes-óceáni Malibuban hajnal óta tombolnak a lángok és délutánig 500 hektáron száguldottak keresztül. Kétszáz ház lakóit kellett kimenekíteni. A celebritások életével foglalkozó TMZ.com internetes honlap szerint közöttük volt James Cameron, a Titanic rendezője és Olivia Newton-John, a Grease című film női főszereplője is. A helyi média szerint Sean Penn színész farmja is részben a lángok martaléka lett.

Hét épület, közöttük egy 17 millió dolláros értékre becsült villa és egy templom is porig égett.
Az erős, helyenként 110 kilométer/órás sebességet is elérő szélrohamok szította lángok elértek a Los Angelest San Franciscóval összekötő part menti utat is, ahol leállt a forgalom.

A TMZ.com szerint a lángok veszélyeztette részen olyan sztárok laknak, mint Jennifer Aniston, Bill Murray, Tom Hanks és Nick Nolte színészek, valamint David Geffen lés Jeffrey Katzenberg milliárdosok, akik Steven Spielberg filmrendezővel együtt a DreamWorks stúdiót megalapították.
A Los Angelestől 30 kilométernyire nyugatra fekvő, 12 ezer lakosú Malibu az Egyesült Államok egyik legdrágább települése. A legkisebb lakókocsis otthon ára is meghaladja az egymillió dollárt.

Malibuban 1993-ban egy tűzvészben hárman haltak meg, négyszáz ház égett le, a kár 375 millió dollár volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását