2024. május 3. - Tímea, Irma

Őrsereg alakult

Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg hétfőn Szabolcs községben, ahol a szervezet tagjai istentiszteleten vettek részt a település református templomában, majd a honfoglaláskori földvár mellett tettek esküt.
2007. október 22. hétfő 17:52 - Hírextra

 Az államalapító Szent István idején létesített szabolcsi templomban a Nemzeti Őrsereg - a Magyar Gárda bajtársi szervezete - eskütétele alkalmából Sipos Kund Kötöny, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese hirdetett igét az istentiszteleten.

Az őrsereg barnás színű inget és árpádsávos karszalagot viselő tagjai a templom padjaiban foglaltak helyet,  őket hozzátartozóik és a helyi egyházközség tagjai vették körül, mintegy kétszázan.  

 Az igehirdető esperes örömének adott hangot, hogy "az őrsereg Isten megszentelt házából indulva, megáldva kezdi meg tevékenységét a haza oltalmáért".

A templomból kivonuló Nemzeti Őrsereg tagjai - közöttük nők - három szakaszban felsorakozva, katonai alakzatban vonultak a földvárhoz eskütételre. Sorukat a Magyar Gárda képviselői zárták.    

Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, aki maga is tagja az őrseregnek, az MTI munkatársának elmondta: a szervezet bejegyzési kérelmét már eljuttatták az illetékes bírósághoz, a bejegyzés folyamatban van. 

Közölte: a felesküdő század tagjai között Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs megyei tagok vannak, így a Nemzeti Őrsereg északkelet-magyarországi alakulata jött létre. 

 Az eskütételen Rajkai Zsolt, a Pannon Nemzeti Gárda alapítója - egykori kisgazda országgyűlési képviselő - mondott beszédet, kiemelve, hogy "gárdák, őrseregek mindig akkor alakultak, amikor bajba került az ország belső és külső ellenségek ellen egyaránt küzdeni kellett."   

 A gárdaavatáson részt vevő hozzátartozók és érdeklődők nemzetiszínű, árpádsávos, ,56-os lyukas zászlókat, illetve a Jobbik és a MIÉP zászlóját lobogtatták. 

 A Nemzeti Őrsereg alakulata részt vett a Magyar Gárda augusztusi zászlóbontóján a fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását