2024. április 29. - Péter

Habár felül a gárda

Mocsok egy hideg van. Előttem pincérnek tűnő személyek katonás rendben. Fekete mellény, fehér ing. Biztos most dől el, ki bírja a Don-kanyart. Keresem „Páncélos" Gyuri bácsit, a Magyar Gárda páncélos osztagának doyenjét, de nem látom. Masírozni jó.
2007. október 22. hétfő 11:00 - Tálos Lőrinc
Neked mekkora a zászlód?

Hatalmas. A rúdja a földön, maga a lobogó fejmagasság felett kezdődik. Három, franciaágyra méretezett lepedőből varrhatták. Egész embert kívánó feladat megtartani. Lobog, mint amerikai háborús film végén a csillagos-sávos. Csak a csillagosokat errefelé nem szeretik. Körbenézünk, egy-két ezren lehetnek. A közönség elegyes. Nyugdíjas nénik és bácsik, motorosok Nagy-Magyarország felvarrós bőrdzsekiben, de rasta hajú fiatalt és egy cannabis mintás fejkendőt is látunk. Divatba jött a bíbor-ezüst hétszer vágott mező sálként való viselete. Az összhatást kiemeli egy hanyagul hón alá vett Nemzetőr vagy Kárpátia periodika. Kissé arrébb ismerősre akadunk. Sörébe nézve figyeli az avatást. Azt mondja szükség volt már erre. Tőlünk Nyugatra már mindenhol van. Azt is mondja, hogy a jégpályánál állnak nyilvános illemhelyiségek. Becélzunk valami kéket, de rendőrségi IFA az. Nem tudom viccnek szánta-e.



Ébredő magyar kabaré

Ha ő velünk, ki ellenünk?
Tankunk vezetője, Horváth György is csatlakozik a Magyar Gárdához

Kb. ötezren kérték eddig felvételüket a Magyar Gárdába, köztük számos érdekes személyiség. Ezek közül a 67 éves Horváth György bajtársunk felvételt is nyert; ott lesz a 600 egyenruhás gárdista között, akiket vasárnap 15 órától avatnak a Hősök terén. Közben még három vádpontban nyomoznak a harckocsikázása miatt.

Forradalmárunk a magát kezdetben harcos antikommunista pártként bemutató SZDSZ alapító tagja volt először, majd a MIÉP-ben próbálta szolgálni a nemzeti radikalizmus ügyét, és csak végső csalódásában ült be 44 év után ismét egy T-34-esbe. Most gárdistaként folytatja küzdelmét. Herman István bokszedző, a Magyar Gárda Fejér megyei szervezője elmondta: "Páncélos Gyuri bácsi" kitűnően teljesített az alaki gyakorlatokon, s buzog benne a tettvágy.

Tankvezetőnket eleinte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították, de ez alaptalan vádnak bizonyult, hiszen nem is akart ártani, csak erőt demonstrálni. Viszont még mindig folyamatban van a nyomozás rongálás, jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bűntette miatt.

Ismeretes: a Kuruc.info olvasói több mint tízezer leadott szavazat alapján a tavalyi év emberének választották tankvezetőnket. Több mint 50%-kal nyert, holott olyan illusztris forradalmárokkal kellett megmérkőznie, mint Budaházy György vagy Toroczkai László.
Pörzse Sándor ávós bőrkabáthoz Yves Montand modorában viseli a már említett mintázatú selyemsálat. Fellépése vidám perceket okoz. „És akkor most következzen egy autodidakta professzor, aki bebizonyította, hogy a magyarok és elődnépeik ismertették meg a földet az írásbeliséggel." Én már az autodidakta professzornál beharaptam az ajkaimat (vesd össze: kosher véreshurka), szerencse, mert a Pörzse képviselte „történelemszemlélet" vázlatos ismertetésénél kipukkadtam volna a röhögéstől. Hasonló kuncogást váltott ki belőlem a szünetjel szerepét betöltő (nem, nem Benkő Dániel gitározott meztelenül) Dévai Nagy Kamilla a magyar nemzeti pol-beat Joan Baeze. Az avatást a Magyar Gárda Klán nagysárkányai (hivatalosan a Szent Korona Lovagrend) celebrálták.

Hív a Vona, vár a Gár

Főszónok testvér veszi át a mikrofont, nincs szüksége hangosításra.
Mellettem egy bácsi mindig belesípol a fülembe, ha kormánypárti politikust említ. Egy kedves hasonlat (akkora az esélye, mint annak, hogy Szetey Gábor megszereti a nőket) élénk buzeránsozást arat. Hallhatunk a média gaz ármánykodásáról: a gárdát aljas rágalmakkal illetik, rossz hitelét keltik, mint a Gój Motorosoknak. Körülöttem a Nemzeti Érzésű Motorosok állnak, talán tőlük váltak ki. Összevesztek a közös nőn. Azt mondja a Vona, hogy menjünk el népszavazni, pedig szart se ér. Ezért kellenek ők. Megkérdi a tömeget, hogy miért, mi lesz utána? Megint összecsapnak a rendőrséggel? Hang a motorosok felől: Igen! Derültség a szélsőjobboldalon.

Jobbra át!

Valami turánista indoka lehet, hogy a meneteléshez szükséges ritmust egy magát japán dobcsoportnak képzelő együttes szolgáltatja. Első hangzásra azt hittem Grandpierre Attila sámánizmusba fúló elmebajának újabb állomásához érkezett, de nem. Pedig vevő lettem volna egy kis révült pogózásra, hogy végképp begombázva érezzem magam. Az élmény még ennél is rosszabb. Megindulnak az egyenruhások zárt alakzatban, fegyelmezetten. Erre jó a Patyomkin-hadsereg. Erőt sugároz, félelmet ébreszt. Még egy Szebb jövőt! köszöntés, egyszerre teli torokból, aztán oszolj. Egy frissgárdista rohan át előttünk, azt ordibálja: Pest megye! Pest megye! Pest megye összeáll (biztos visszacsatolja Solt és Kiskun vármegyéket is) egy fénykép erejéig. Fekvő, guggoló, térdelő és álló sor. Ott repül a kisturul! Kisebb bajtársi társaságok a műjégpálya étterme felé veszik az irányt. Reméljük a fröccspuccs elmarad.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását