2024. május 13. - Szervác, Imola

Ünnep előtt takarítás

A szokásos takarítási munkákon túl a következő napokban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számára kiemelt feladatot jelent az 1956-os forradalom 51. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepségek, a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából tar
2007. október 21. vasárnap 16:58 - Hírextra

Halász Géza az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a lakossági hulladékszállítás rendje nem változik az ünnepek miatt. Így október 22-én a hétfőre, 23-án pedig a keddre esedékes területekről szállítják el a háztartási szemetet.

Nem lesz változás november 1-jén, 2-án a kegyeleti ünnep kapcsán sem. Ekkor a csütörtökre és a péntekre esedékes területekről szállítják el a szemetet. A hulladékgyűjtő udvarok és az ügyfélszolgálati irodák viszont zárva lesznek e napokon - tette hozzá.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a cég őszi közterületi munkatervének megfelelően elvégezték a lakótelepek és 51 gyalogos aluljáró nagytakarítását. Az aluljárók közül 15 frekventált helyen lévőt, kétnaponta vizes technológiával mosnak, fertőtlenítenek. Megtisztították a Duna-hidak többségét is. Az Árpád híd takarítása, mosása az útburkolat felújítása miatt, a Margithíd mosása pedig azért csúszik át tavaszra, mivel a tervezett időpontban sok híd volt lezárva.

Halász Géza kitért arra, hogy az őszi "falevél-szezonban" folyamatosan takarítják a nagy lombhozamú közterületeket, például a Szilágyi Erzsébet fasort, a Tabánt és a Duna-korzót. A családi házas, kiskertes övezetekben élők részére jelenthet az avarégetés helyett, környezetkímélő megoldást a cég ügyfélszolgálatain vásárolható zöldhulladék-gyűjtő zsák. Ezeket a cég összegyűjti és elszállítja az észak-budapesti térségből a rákospalotai hulladékégetőbe, a város többi részéről pedig a pusztazámori szemétlerakóba.

Az igazgató tájékoztatása szerint október 23-án teljes létszámmal dolgozik a cég szemétgyűjtéssel foglalkozó részlege. Az utcák seprését mintegy 400-an végzik, s 50-60 célgép is rója majd az utakat. A főváros vezetése által a belső kerületekre a nyáron elrendelt koncentrált közterületi takarítási munkák október 23-val befejeződnek. Ezt követően a cég dolgozói városszerte megkezdik a téli munkákra való felkészülést. Ennek jegyében például só-homok-zeolit tartalmú ládákat raknak ki a síkosságmentesítési munkákhoz.

Mindenszentek, Halottak napja előtt kiemelt figyelmet fordítanak a temetők környékének megtisztítására, hogy a kegyeleti ünnep méltó környezetet kapjon - mondta Halász Géza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását