2024. május 7. - Gizella

Igazságot!

A kormány egyeztessen az ukrán gázszolgáltatásnak kiszolgáltatott európai uniós tagállamokkal annak érdekében, hogy a csütörtöki uniós csúcstalálkozón a szervezet határozott, karakteres magatartást tanúsítva vállalja fel a közvetítő szerepét az orosz-ukrá
2009. január 6. kedd 15:55 - Hírextra
A Fidesz politikusa keddi sajtótájékoztatóján megismételte: Magyarországnak az a legkevésbé az érdeke, hogy magánvitaként kezelje az orosz-ukrán gázvitát. E magatartás előtt a Fidesz értetlenül áll - fogalmazott az ellenzéki párt politikusa.

Németh Zsolt azt mondta: kritikus a gázhelyzet, ma már nyilvánvaló, hogy több mint felelőtlenek voltak Molnár Csaba gazdasági miniszter elmúlt napokban tett nyilatkozatai. A Fidesz politikusa szerint még nagyobb felelőtlenség elhallgatni a valóságot, ezért az ellenzéki párt elvárja, hogy a kormány mondjon igazat, lássa el tájékoztatási és egyeztetési kötelezettségét.

Bízunk abban, hogy a külügyi bizottság szerdai rendkívüli ülésén a kormány feltárja a valóságos helyzetet, számot ad arról is, hogy mennyi gáz áll Magyarország rendelkezésére, hogy milyen elképzelései vannak a gáz esetleges korlátozására, illetve Magyarország milyen diplomáciai lépéseket akar tenni.

Kérdésre válaszolva Németh Zsolt azt mondta: várható volt az orosz-ukrán gázvita, ezért a magyar nagyköveteknek a két illetékes fővárosban a helyük, a miniszternek ellenkező esetben ki kell rendelnie őket. Hozzátette: a válság megoldásának kulcsa ugyanakkor nem a magyar diplomácia kezében, hanem az unió egységes fellépésében van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását