2024. május 21. - Konstantin

Talmácsinak szólt a himnusz!

Talmácsi Gábor a gyorsasági motorverseny 125 köbcentis kategóriájában egy pontos előnnyel vezette a világbajnokságot az utolsóelőtti, maláj versenyt megelőzően. Az egész világbajnokság szempontjából kulcsfontosságú versenyen a magyar pilóta mindenkit maga
2007. október 21. vasárnap 10:17 - Pór Károly
Talmácsi Gábor csapattársa és egyben legnagyobb riválisa, Hector Faubel mögül, a második rajtkockából kezdhette meg a sepangi versenyt. Közvetlenül a rajt után az olasz Pasini állt az élre, Talma pedig a harmadik helyre csúszott vissza, azonban az első kör végére, már az összetett pontversenyben első, magyar motoros vezette a mezőnyt, a második helyre pedig felzárkózott a spanyol Faubel.

A negyedik körben Faubel egy kanyarban hibázott, és visszacsúszott Pasini mögé a harmadik helyre. Talmácsi ekkor több mint egy másodperces előnyre tett szert, majd előnyét fokozatosan növelni tudta. Míg Talmács szárnyalt, Faubel szenvedett. Előbb Corsi, majd Olive is megelőzte, így az ötödik helyre került.

A kilencedik körben Talma már utcahosszal, egész pontosan 4.5 másodperccel járt a többiek előtt. Folyamatosan a leggyorsabb köröket tudta motorozni, így előnye egyre nőtt. Az üldözőbolyt hol Pasini, hol csapattársa, Olive vezette.

Öt körrel a vége előtt az Aspar Apriliánál versenyző Talmácsi már utolérhetetlennek tűnt, de Faubel megpróbálta a lehetetlent, és magyar csapattársa nyomába eredt. Előbb Pasinit, majd Corsit, és Olive-ot is maga mögött hagyta a spanyol, de lendülete hamar elfogyott. Két körön belül lehagyta őt Olive, és a középmezőnyből felkapaszkodó japán Koyama is. Koyamának annyira sikerült a felzárkózás, hogy meg is lépett egy kicsit a többiektől, bár Talmát már nem veszélyeztette.

Az utolsó kör előtt Talmácsi, Koyama, Olive volt a sorrend, és már csak az volt a kérdés, hogy Faubel be tud-e jönni a harmadik helyre. Bejött, így végül Talmácsi kilenc ponttal szerzett többet, mint fő riválisa.

Talmácsi a verseny utáni nyilatkozatában elmondta, hogy nagyon élvezte a futamot: „Sikerült jól beállítani a csapatnak a motort, így végig remekül ment. Az utolsó körökben már mosolyogva versenyeztem. Mindenkinek, köszönök mindent, mert annyian segítenek, hogy felsorolni sem tudom.”
Az utolsó versenyt november 4-én, Valenciában rendezik, ahol Talmácsi tíz pontos előnnyel rajtolhat a vb összetettben második Faubel előtt. Ez annyit jelent, hogy ha Faubel hazai pályán nyer, akkor Talmácsinak legalább a harmadik helyen kell célba érnie ahhoz, hogy világbajnok legyen. A maláj verseny után viszont úgy tűnik, Gábornak minden esélye megvan erre!


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását