2024. február 24. - Mátyás

Nagy üzlet a vadászat

A vadászat nagy üzlet, de többet kellene rá költeni, mert egyre erősebb a keleti, ázsiai konkurencia - írja a Vasárnap Reggel. A lap szerint még mindig Magyarországon vadászik az európai elit - van olyan erdő, ahová rendszeresen járnak miniszterelnökök, k
2007. október 21. vasárnap 16:01 - Hírextra

Évente több mint négymilliárd forintot hagynak Magyarországon a külföldi vendégvadászok, plusz azt az egymilliárd forintot, amit a vadászathoz kapcsolódó szolgáltatásokra költenek. A világ legértékesebb dámszarvas és vaddisznó trófeája magyar zsákmány.

A gímszarvas-trófea rangsor első 10 helyezettjének felét hazánkban ejtették el. Az őzbak-világranglista második, harmadik és negyedik helyét is magyar vad foglalja el. Ezeket a trófeákat magyar vadász ki sem tudná fizetni - írja a lap.

Európában azonban már nagyobb a vadászturisztikai kínálat, mint a kereslet. Az olyan keleti országok, mint például Mongólia, Kirgizisztán vagy Kazahsztán ráadásul kuriózumnak számítanak, úgy, mint egykor Magyarország.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását