2024. május 6. - Ivett, Frida

Mindkét őr lőtt

Mindkét természetvédelmi őr adott le lövést a fatolvajra szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban, a rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és a falopás miatt is vizsgálat kezdődött - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság kommun
2007. október 21. vasárnap 20:42 - Hírextra

A rendőrség vizsgálja a fegyverhasználat körülményeit. Az őrök egyébként rendelkeztek fegyvertartási engedéllyel és fegyvereiket szabályosan tartották.

A természetvédelmi őrök hivatalos személynek minősülnek - ismertette a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és a falopás miatt is vizsgálat kezdődött.
A két természetvédelmi őrt szombaton - a rendőrségi közlés szerint - a motoros fűrész hangja vezette az illegális fakivágás helyszínére. Az őrök elmondásuk szerint többször felszólították a fatolvajokat, hogy hagyják abba a kitermelést, ám azok tovább "tevékenykedtek", majd a fiatalabbik baltával támadt az őrökre. A figyelmeztető lövés ellenére tovább fenyegetőzött, és a természetvédelmi őrök elmondása alapján életük veszélyben volt. Ezt követően lőttek rá a férfira, aki - bár a helyszínre mentőhelikopter is érkezett - belehalt sérülésébe.

Az idősebb fatolvajtól a hatóság lefoglalta a motoros fűrészt, a több köbméternyi kitermelt fát, és találtak egy gázpisztolyt is, aminek szerepe még nem tisztázott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását