2024. április 19. - Emma

Gumibotot akarnak a börtönőrök

Angliában és Walesben azt fontolgatják, hogy börtönőrök használhassanak gumibotot a fiatalkorúak számára fenntartott büntetés-végrehajtási intézményekben. Ezt javasolja a kormánynak a börtönőrök szövetsége, mivel az utóbbi időben elharapózott a fiatalkorú
2007. október 21. vasárnap 18:27 - Hírextra
Az érvényes elôírások szerint a börtönőrök csak a 18-21 éves fiatalkorúakkal szemben alkalmazhatnak gumibotot. (Nagy-Britanniában a nagykorúság határa 21 év.) Az angliai és walesi börtönőrök szerint a 15-18 éves gyerekekkel szemben is szükség volna a botra. Egy szakértői felmérés szerint 2003 és 2006 között 18 ezer erőszakos eset történt fiatalkorúaknak fenntartott büntetés-végrehajtási intézményekben. Ebbôl 2500 alkalommal a gyerekek megtámadták az őröket, és sokszor okoztak a börtönőröknek súlyos sérülést.

Nagy-Britannia 10 legkeményebb börtönébôl (ahol a legtöbb erőszakos rendbontás történik) 9 fiatalkorúknak fenntartott büntetés-végrehajtási intézmény. Statisztikák szerint a fiatalkorú börtönlakók sokkal gyakrabban követnek el erőszakot, mint a felnôttek.

A londoni kormány megvizsgálja a fiatalkorú elítéltekkel szembeni gumibothasználat kérdését. A döntés nincs határidőhöz kötve.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását