2024. május 2. - Zsigmond

Egyre többen vásárolnak nálunk

Románia uniós csatlakozása óta egyre többen járnak Magyarországra vásárolni a határ túloldaláról. A román határ melletti bevásárlóközpontok vásárlóinak fele hétvégenként külföldi. Főleg élelmiszerekért és tisztítószerekért jönnek, mert ezek itthon olcsóbb
2007. október 21. vasárnap 19:14 - Hírextra
Az egyik makói áruházba Romániából sokan hetente, kéthetente járnak át bevásárolni. Hétköznap a vevők harmada, hétvégente pedig a fele a határon túlról érkezik. Bizonyos élelmiszereket itt 20-30 százalékkal olcsóbban megkaphatnak, mint Romániában, a tisztítószerek, kozmetikumok is majdnem a feleannyiba kerülnek Magyarországon.

Sokan nemcsak az árat, hanem a minőséget figyelik Az egyik vásárló - Peanov Ramona - a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy Magyarországon szerinte jobb íze van a szaláminak, kolbásznak, szebbek a virágok, és finomabb a kenyér.

Hardy Mihály, a Tesco szóvivője azt mondta: nem lehet kiszámítani, hogy mikor mire vevők a külföldiek. Ezen a hétvégén például a hús a sláger, míg múlt héten kartonszámra vitték az étolajat a makói áruházból.

A vámosok a kifelé tartó forgalmat Románia uniós csatlakozása óta nem vizsgálják. A befelé irányulót figyelik, elsősorban a csempészett cigarettákat próbálják kiszűrni a szállítmányokból - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A multinacionális cégek a megnövekedett forgalom miatt egyre több áruházat nyitnak a határhoz közeli településeken. Magyarországra nemcsak Romániából járnak vásárolni. A nagy bevásárlóközpontok tapasztalatai szerint a határmenti áruházakba szívesen járnak Ausztriából, Szlovákiából és Szerbiából is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását