2024. április 29. - Péter

Aláírásgyűjtés - országos körkép

Az MTI tudósítói országszerte azt tapasztalják, hogy sokan írják alá az íveket a Fidesz és a KDNP 48 órás népszavazási aláírásgyűjtési akciójának keretében a Fidesz helyi irodáiban, az aktivisták pedig továbbra is házról-házra járva gyűjtik az aláírásokat
2007. október 21. vasárnap 08:06 - Hírextra

Komárom-Esztergom megyében Tatabányán pénteken este a Fidesz-iroda előtt, az utcán álltak sorban az emberek, hogy aláírhassák az íveket és még aznap 2000 aláírást gyűjtöttek. Az egyik aktivista elmondta, hogy szombaton 80 embert talált otthon, közülük csak 4-en nem adták aláírásukat a Fidesz népszavazási kezdeményezéséhez. A szombati adatokat este 9 órakor összesítik.

A Fidesz oroszlányi aktivistái az MTI-nek azt mondták, a városban szombaton négy órára összegyűjtötték a választókörönként tervezett 40 aláírást, ám folytatják az aláírásgyűjtő akciót.

Szintén Komárom-Esztergom megyében Táton és Tokodon 11 körzetből 440 aláírás gyűjtését tervezték. Holop István aktivista elmondta, hogy szombaton négy órára körülbelül 1000 volt az aláírók száma, szerinte vasárnap estig elérik a 2000-es számot. Ebből a megyéből az aláírásgyűjtők arról számoltak be, hogy szinte csak az MSZP-tagok utasítják el az íveket, viszont számos baloldali érzelmű pártonkívüli keresi meg aláírásával az aktivistákat.

A fideszes aktivisták péntek délutántól Győrött is járják a házakat és gyűjtik a népszavazást támogató aláírásokat barátaik, ismerőseik és a Fidesz-szimpatizánsok körében.

Németh Zoltán, a győri Fidesz-szervezet általános alelnöke az MTI-nek azt mondta: Győrött HU +36 45005000 Call aláírást szeretnének összegyűjteni 48 óra alatt. Mint mondta, a gyűjtés péntek délutáni megkezdése óta nagyon sokan keresték fel a győri Fidesz-irodát, és aláírták az íveket. Németh Zoltán kiemelte: úgy látja, pártja népszavazási kezdeményezését örömmel fogadják az emberek. Ezt jelzi, hogy aláírási íveket nem párttag és nem aktivista civilek is visznek magukkal a Fidesz irodából és ismerőseik körében önként gyűjtenek, hogy minél előbb meglegyen a népszavazás kiírásához szükséges - népszavazási kezdeményezésenként 200 ezer - aláírás.

Tolna megyében minden városban a választókerületi irodákban hirdette meg a gyűjtőívek aláírásának lehetőségét a Fidesz, szombaton, vasárnap és hétfőn 10 és 18 óra között. A párt aktivistái ebben a megyében is házról-házra járnak.

A tolnai megyeszékhelyen szombaton már kora reggel, a 10 órai nyitás előtt keresték az emberek a gyűjtőíveket, türelmetlenségükben üzenetet hagytak az ajtóra szegezve: "Hol vagy, Fidesz?" felirattal. Aki nem győzte kivárni a nyitást, a város piacterén is aláírhatta a kérdéseket, ahol két asztalnál álltak sorban a szekszárdiak.

Tíz órától folyamatosan érkeztek a szekszárdi Fidesz-irodára az emberek, több aktivista pedig a már megtelt íveket adta le és kért újabbakat.

A fővárosban is zajlik az aláírásgyűjtés a Fidesz-irodákban. Révész Máriusz, a Fidesz Kőbányán lakó országgyűlési képviselője pénteken az MTI érdeklődésére elmondta: az ő körzetében 200-300 aktivista, jellemzően házról-házra járással gyűjti az aláírásokat péntek délutántól két napon át.

Kaposváron, ahol péntek délután kezdődött az aláírásgyűjtés, 48 óra alatt két és félezer aláírást szeretnének összegyűjteni - közölte Heintz Tamás országgyűlési képviselő az MTI-vel. Mint elmondta: a jövő héten - 24-étől - újabb, úgynevezett "szimpátia aláírásgyűjtésbe" kezdenek. A somogyi településeken a párt aktivistái házról-házra járnak, s a város különböző pontjain - több mint húsz helyszínen - utcai standokon is gyűjtik majd az aláírásokat.

Fejér megye 1-es és 2-es választókerületében, Székesfehérváron és környékén, szombat estig mintegy 4.500-an írták alá a népszavazási íveket - közölte Cser- Palkovics András (Fidesz) országgyűlési képviselő. Székesfehérváron vasárnap és hétfőn a Fidesz irodában is várják az aláírni szándékozókat. Fejér megye huszonhárom települést magába foglaló 4-es választókerületében az ismerősöket, barátokat keresik fel az aláírásgyűjtő ívekkel a Fidesz-KDNP aktivistái - mondta el a területen az aláírásgyűjtést koordináló Somogyi Balázs. Közölte, az első számítások szerint a szignók száma már meghaladja a kétezerhétszázat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását