2024. május 18. - Erik, Alexandra

A thaiföldi király Kisbéren

V. Rama thaiföldi király 110 évvel ezelőtti kisbéri látogatása előtt tisztelegve nyitott fotókiállítást a Komárom-Esztergom megyei városban a Thaiföldi Királyság nagykövetsége, a megnyitón megjelent Piamsak Milintachinda nagykövet.
2007. október 21. vasárnap 17:18 - Hírextra

A tárlat fényképekkel eleveníti fel a király 1897 júniusában tett látogatását Kisbéren és Bábolnán, valamint bemutatja az uralkodó családfáját. A megnyitó előtt rózsaszín virágokból álló koszorúval tisztelegtek a kisbéri városházán az V. Rama látogatásának emlékét őrző márványtábla előtt a thai nagykövetség dolgozói és a távoli ország tánccsoportja.

V. Rama felvilágosult szellemű uralkodóként kilenc hónap alatt 14 európai országot keresett fel, ő volt az első ázsiai király, aki a kontinensre utazott. Kisbért és Bábolnát a híres ménes miatt látogatta meg.
A király európai tapasztalatai alapján modern és független állammá tette országát, az európai hatalmak soha nem gyarmatosították. V. Rama emlékét rendszeres programokkal ápolja Kisbér és Bábolna önkormányzata és a Thaiföldi Királyság nagykövetsége.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását