2024. április 27. - Zita

Új képviselők és viták az OCÖ-ben

Letette esküjét az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) két új képviselője, akik mandátumukról lemondott társaik helyére léptek; a szervezet szombati budapesti közgyűlése betöltötte a még hiányzó elnökhelyettesi pozíciókat is.
2007. október 20. szombat 22:14 - Hírextra

Az OCÖ Dohány utcai székházában letette képviselői esküjét Bogdán József sükösdi és Kolompár László keceli képviselő, akik már az előző grémiumban is tagok voltak, így most a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma frakciószövetség tagjai lettek.

Korábbi két képviselőtársuk, Bihari József és Horváth Attila még augusztus 21-én visszaadták mandátumukat, amit az Országos Választási Bizottság el is fogadott. A képviselők azért mondtak le, mert ellenük a roma holokauszt kárpótlási csalási ügyben bírósági eljárás folyik, és "nem akarták, hogy az OCÖ munkáját beárnyékolja az ellenük folyó eljárással járó politikai és sajtóvisszhang".

Az OCÖ közgyűlése arról döntött, hogy Kozák János általános elnökhelyettest bízza meg a roma holokauszt- kárpótlással kapcsolatos álláspontjuk kialakításával és képviseletével. A szervezet megválasztotta a még hiányzó elnökhelyetteseket, a vállalkozásfejlesztési koordinációs központ tanácsának hét tagját és elnökét, valamint az OCÖ külsős tanácsnokait is.

A pénzügyi beszámoló szerint az önkormányzat pozitív mérleggel zárta az első félévet, a terveknek megfelelően gazdálkodott, így a beszámolót egyhangúlag elfogadták.

A közgyűlésen a Lungo Drom frakció egy része, valamint Farkas Flórián és Teleki László képviselők nem jelentek meg. Teleki László levélben azt közölte az OCÖ elnökével, amit felolvastak, hogy a szervezet "nem demokratikus úton halad", ezért nem kíván a közgyűlésen részt venni.

Minderre Ifj. Bogdán János szóvivő úgy reagált: Teleki László és Farkas Flórián bojkottálják az OCÖ munkáját, és "érdekesnek" tartja, hogy az Országgyűlésben, a parlamenti patkó két ellentétes oldalán ülő képviselő "milyen bizalmas együttműködést mutat az OCÖ ellen, és elgondolkodtató, hogy ennek mi a valódi oka".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását