2024. április 29. - Péter

MDF kontra Csillag

Az MDF megdöbbent azon, hogy a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal ülésén az SZDSZ-es Csillag István volt gazdasági miniszter az örökösödési illeték igazságossága, sőt emelése mellett érvelt.
2007. október 20. szombat 08:39 - Hírextra
A párt szerint egyszer már adózott jövedelmet csapol meg ismét az állam, ezért arra szólítják fel Csillag Istvánt, hogy mondjon le a Kerekasztalban betöltött pozíciójáról - áll az MDF szombaton kibocsátott közleményében.

Az MDF 2004 óta folyamatosan javasolja az általa haláladónak titulált örökösödési illeték eltörlését, mert az bünteti a középosztályt, ráadásul a költségvetésnek nem származik belőle érdemi bevétele.

A Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal pénteki ülésén olyan összefüggésben került szóba az örökösödési illeték, hogy az élő munkát terhelő adók terhére a vagyoni és fogyasztási típusú elvonásokat kellene növelni, amelyek közvetlenül igazodnak az emberek vagyoni helyzetéhez. Ugyanakkor a kerekasztal elnöke, Török Ádám közgazdász akadémikus is az örökösödési illetékkel szemben érvelt, mert az szerinte a vagyon eltüntetésére és felélésére ösztönöz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását