2024. június 21. - Alajos, Leila

Eltemették Polcz Alaine-t

Családtagok, barátok, pályatársak kísérték utolsó útjára csütörtök délután Polz Alaine írót, pszichológust a Farkasréti temetőben Budapesten. A búcsúztatáson ott volt Eszterházy Péter és Nádas Péter is. Polz Alaine régi tisztelője, Palya Bea énekelt az ír
2007. október 19. péntek 07:49 - Hírextra
A hazai Hospice Mozgalom megalapítóját néhai férje, Mészöly Miklós mellé helyezték végső nyugalomra. Polcz Alaine hosszantartó súlyos betegség után szeptember 20-án hunyt el, kevéssel 85. születésnapja előtt.

Polcz Alaine 1922. október 7-én született Kolozsváron. A Magyar Hospice Mozgalom és Alapítvány létrehozásában végzett tevékenységéért 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét. Asszony a fronton című dokumentumregénye 1991-ben az Év könyve volt. Irodalmi munkásságáért 1992-ben megkapta a Déry Tibor-jutalmat.

Polcz Alaine azt vallotta: az élet nem a halállal végződik. Amit halálnak nevezünk, az csak átlépés a fizikai létből egy szellemibe. Az utolsó órák és percek döntik el az örök élet helyét és minőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását